Погодні умови на Тернопільщині називають тропічними

Проект “Тернопіль time”

Під час учорашньої зливи на Тернопільщині випало близько місячної норми опадів. Погодні умови в регіоні наближаються до тропічних, – стверджують кліматологи.

 

«Часті і сильні дощі, коли за кілька годин випадає місячна норма опадів, є проявом циклону, який кілька днів тому прийшов до України з Балкан. Через різницю атмосферних тисків і температурних показників циклон витіснив доверху тепле повітря. Це стало причиною буревію, а також сприяло утворенню великій кількості опадів, що в рази перевищували норму», – розповідає кліматолог Василь Троцюк.

 

Внаслідок так званих тропічних дощів у Тернополі утворюються підтоплення. Оскільки каналізаційна система не пристосована до такої кількості опадів, – пояснюють комунальники.

 

А тим часом метеорологи і далі прогнозують дощі. Незважаючи на підвищення температурних показників, ймовірність опадів залишатиметься великою.

 

«По області і Тернополю передбачається хмарна погода. Місцями пройдуть дощі та грозі. Температура повітря вночі – 16-18 градусів вище нуля. Вдень – 26-28 градусів з позначкою плюс. Вітер північно-східний 5-10 метрів за секунду, місцями пориви вітру», – зазначає метеоролог Оксана Озимків.

 

За попередніми прогнозами Укргідрометеоцентру, ближче до середини серпня опадів на Тернопільщині поменшає, а температурні показники суттєво підвищаться.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

Відомий гурт і танці на стадіоні. У Великому Говилові відзначили День села (Фото)

Наступна стаття

Марс наближається до Землі – онлайн-трансляція NASA

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.