Відзавтра підприємці Тернопільщини платитимуть за газ дорожче

З 1 серпня НАК «Нафтогаз України» збільшить ціну на газ, що відпускається промисловим споживачам на умовах передоплати, на 1,8% – 177,6 гривні. Запропоновані ціни на природний газ із ресурсу компанії диференційовані у залежності від обсягів закупівлі та умов оплати.

 

В залежності від цих показників, Нафтогаз пропонує газ за ціною 8 442 – 9 236 грн/тис. куб. м (без ПДВ). У порівнянні з цінами на липень 2018 року, у серпні ціни збільшено на 1,7-1,8%.

 

Із детальними умовами комерційної пропозиції Нафтогазу можна ознайомитись на сайті компанії за цим посиланням.

 

Довідка. З 1 жовтня 2015 року введено в дію Закон України «Про ринок природного газу», яким передбачено, що постачання природного газу здійснюється за цінами, що вільно встановлюються між постачальником та споживачем, крім випадків, передбачених цим Законом. Так, з метою забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу, на суб‘єктів ринку природного газу у виключних випадках та на визначений строк можуть покладатися спеціальні обов‘язки в обсязі та на умовах, визначених Кабінетом Міністрів України.

 

Відповідно до Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.03.2017 №187 (зі змінами), Нафтогаз здійснює постачання природного газу для побутових споживачів за ціною 4 942 грн/тис. куб. м (без ПДВ). Повідомляє Департамент з корпоративних комунікацій Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України. 

 

підготувала Людмила Маліброда

Попередня стаття

Торгівля людьми – сучасний прояв рабства (Відео)

Наступна стаття

Об’їзна Тернополя погрузла у заторах (Відео, Фото)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.