Жителям Тернопільщини обіцяють безкоштовні ліки від гепатиту С

 

 

 

Хворі на Гепатит  С отримуватимуть безкоштовні ліки, – про це заявила в. о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун. Вона запевнила, що ліки будуть у вільному доступі в аптечних закладах.

Безкоштовні ліки для хворих гепатитом С забезпечуватиме американська фармацевтична компанія, з якою укладено угоду. Загалом в Україні лікування від гепатиту С потребує більше ста тисяч осіб.

Минулого тижня у Тернополі проводили експрес-тести на виявлення Гепатиту С, у яких взяло участь понад сто п’ятдесят жителів обласного центру, у п’ятьох з них діагноз підтвердився. «Ми проводили експрес-тестування всіх бажаючих. Гепатит С може протікати безсимптомно, тобто людина може не знати, що вона хвора і відповідно не лікуватися. Коли гепатит С запущений, він призводить до церозу печінки і до раку печінки», – каже представник громадської організації «Джерела громадського здоров’я» Надія Приступа.

У кожної десятої особи виявляють гепатит С, – стверджує голова громадської організації хворих вірусним гепатитом С «Іскра надії» Олег Мартинюк. Найчастіше інфікуються люди у стоматологіях, а також салонах краси. У групі ризику  –  військовослужбовці. «За рік до нас звернулося сім військовослужбовців, які повернулися із зони бойових дій. Серед військових складається небезпечна ситуація щодо інфікування гепатитами, вілом, туберкульозом. Виявлення гепатитів, зазвичай, відбувається випадково. Рідко, хто цілеспрямовано йде, щоб перевіритися» , – додає Олег Мартинюк.
Найбільше заражених гепатитом С проживає в Африці, – стверджують експерти. Там в окремих міркорайонах інфіковано до половини населення. Передається захворювання в основному через кров.

Вікторія Неборак

Попередня стаття

На межі Тернопільської та Львівської областей водії годинами стоять у заторі (Фото)

Наступна стаття

У серпні випадає дев’ять вихідних

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.