У Тернополі нужденним безкоштовно видаватимуть одяг і взуття

Тернополяни можуть поділитися одягом і взуттям з малозабезпеченими. В обласному центрі облаштували «Контейнери для благодійності». Зібрані речі розсортовують і передають нужденним.

Автор проекту «Контейнери для благодійності» Віктор Гунька працював над ідеєю упродовж двох років. В результаті проект отримав фінансування з громадського бюджету – понад 180 тис. грн. «Такі контейнери я побачив у багатьох містах Європи. Відтак з’явилася ідея запровадити таке в себе. Реалізувати задумане було не надто складно. Але спочатку була проблема в коштах, оскільки відразу я не розглядав ідеї громадського бюджету», – розповідає Віктор Гунька. Хлопець навчається в медичному університеті, а також займається різними громадськими справами.

У Тернополі вже придбали п’ять контейнерів для благодійності, деякі з них встановлять у торгових центрах. До кінця року кількість контейнерів планують збільшити до десяти. «Міською радою закуплено перших п’ять контейнерів. Плануємо розмістити декілька контейнерів в торгових центрах. Тернополяни можуть у будь-який час пожертвувати речі. Важливо, щоб вони були чистими і акуратно запакованими», – додає керівник міжнародного «Фонду добрих людей» Ігор Костюк.

У два контейнери, які встановлені за адресою – вул. Острозького 32, тернополяни уже принесли більше тонни одягу та взуття. Ці речі волонтери розсортовують і віддають нужденним. «Отримати речі безкоштовно зможуть малозабезпечені особи. Для цього треба буде будь-який документ, який засвідчує соціальний статус людини – пенсійне посвідчення, посвідчення представника багатодітної родини або хоча б паспорт», зазначає Ігор Костюк.

Роздають одяг малозабезпеченим за адресою – вул. Острозького 32 щонеділі від 11.00 до 17.00. Аналогічні проекти діють у Львові, Ужгороді, Хмельницькому, Вінниці.

Вікторія Неборак

 

 

Попередня стаття

«Мотивувати – моя основна ціль», – засновниця “єСвоє” Олександра Струмчинська

Наступна стаття

Популярна українська страва виявилася смертельно небезпечною

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.