Кому не можна їсти насіння соняшнику

Насіння соняшнику має багато потрібних для організму елементів. Однак ми забуваємо, що цей продукт також приховує в собі і шкоду, якщо вживати його непомірно.

 

  • Зуби

Якщо ви перегризаєте насіння зубами, емаль на передніх поступово стоншується. А дрібне очищене насіння любить застрявати між жувальними зубами, провокуючи неприємні відчуття і навіть карієс, якщо потрапили, так би мовити, на благодатний ґрунт.

  • Печія

З’їдене в великих кількостях насіння соняшнику можуть викликати печію і загострення проблем з шлунково-кишковим трактом. А ось взаємозв’язку поїдання насіння з переповненням апендикса не виявлено навіть у тих, хто вживає їх разом з лушпинням.

  • Серце

У покупному насінні може міститися кадмій, який погано впливає на роботу серця. Нарешті, воно діє на голосові зв’язки. Ви, може, нічого й не помітите, а ось співакам їсти насіння соняшника шкідливо.

  • Кістки

Соняшник має властивість накопичувати вихлопні гази, які витають у повітрі близько доріг, де ростуть ці рослини. Так, кадмій – отруйний метал – осідає в насінні. Він руйнує нирки і кісткову тканину людського організму.

 

Джерело: Сьогодні.Lifestyle

 

Попередня стаття

Через дощі Тернопільщина втрачає третину врожаю

Наступна стаття

На Тернопільщині чоловік з’їв паштет й захворів на ботулізм

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.