На Тернопільщині віднайшли поховання мами знаного письменника (Фото)

 

На єврейському кладовищі у Бучачі знайшла могилу мами Шмуеля Йосефа Агнона.  Експедеційна група  з організації дослідження єврейської спадщини “Галиччини та Буковини” кілька днів оновлювали цвинтар. Під час робіт натрапили на поховання Естер Чачкес (Фарб). Це стало відкриттям для

експедиції.

 

Могила знаходиться в південо-східній частині єврейського цвинтаря у Бучачі. За двадцять метрів від надгорбку мами похований і батько письменника Шмуеля Йосефа Агнона.

 

Зазначимо, єврейський письменник, виходець з Галичини. Лауреат Нобелівської премії з літератури 1966. Агнон не був присутній на похороні мами в Бучачі, – повідомляє сайт Бучацькі новини. Це й відобразилося на його творчості. У 1913 році, приїхавши до Бучача, найперше побував на могилі мами. У Бучачі в пам’ять письменника названо вулицю та встановлено таблицю з барельєфом обличчя письменника біля входу в «АРТ-двір».

 

 

 

Попередня стаття

Нині у Почаєві тисячі паломників вшановують ікону Богородиці (Фото)

Наступна стаття

Вісім причин посміхатися якомога частіше

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.