Вісім причин посміхатися якомога частіше

“Посміхайтеся, панове, посміхайтеся!
Розумне обличчя – це ще не ознака розуму.
Всі дурниці на землі робляться саме з цим виразом обличчя”
(с) к/ф “Той самий Мюнхгаузен”

 

Людина приходить у цей світ зі здатністю посміхатися. І це не просто красиві слова, а науковий факт. Вчені стверджують, що свідома посмішка з’являється на обличчі малюка у віці декількох тижнів, а несвідома – з моменту народження. Ще один факт – діти посміхаються в 40 разів частіше, ніж дорослі. Дослідження показали, що доросла людина в середньому посміхається 7 разів на день, в той час як дитина – близько 300. Чому б нам не перейняти у дітей цю чудову звичку – посміхатися якомога частіше? Тим більше, що це не лише приємно, але й корисно.

 

1. Посмішка покращує настрій. Коли людина посміхається, в її організмі починають мимоволі вироблятися гормони щастя – ендорфіни. До того ж, цей процес запускається навіть тоді, коли людина змушує себе посміхатися через силу. Виходить замкнуте коло радості – коли людині добре, вона посміхається, а коли людина посміхається, їй стає добре.

 

2. Посмішка лікує. Коли ви посміхаєтеся, ваше тіло розслабляється, що дуже корисно для вашої нервової системи. Крім того, це зміцнює імунітет і покращує загальне самопочуття. Тиск приходить в норму, відновлюється душевна рівновага, ви заряджаєтеся енергією. У такому стані вам зовсім не страшні ніякі хвороби і ніякий стрес.

 

3. Посмішка допомагає краще виглядати. Вчені провели дослідження, в якому людям показували по дві фотографії одних і тих же жінок. Тільки на першій фотографії жінки були з професійним макіяжем і серйозним виразом обличчя, а на другій – без будь-якої косметики, але усміхненими. Переважна більшість учасників дослідження назвала привабливішими ті фотографії, на яких жінки посміхалися.

 

4. Посмішка робить вас молодше. Коли ви посміхаєтеся, м’язи на обличчі підтягуються. Злітають вгору куточки очей і губ, округлюються щоки, розгладжуються зморшки – і ось уже перед вами обличчя людини, яка виглядає на кілька років молодше, ніж була за хвилину до посмішки.

 

5. Посмішка – прекрасна зарядка для обличчя. Хто сказав, що тренувати потрібно лише ноги та руки? Обличчя, як і будь-яка інша частина людського тіла, потребує, щоб його тримали у хорошій формі. Коли людина посміхається, на її обличчі починають працювати від 5 до 53 м’язів. Що, у свою чергу, допомагає зберегти тонус шкіри і гарний овал обличчя на довгі роки.

 

6. Посмішка заразлива. Коли ви дивитеся на людину, яка посміхається, ви просто не можете протистояти силі посмішки і через деякий час починаєте посміхатися у відповідь. Виходить, що посміхаючись, ви підіймаєте настрій не лише собі, а й іншим людям.

 

7. Посмішка розташовує до себе. Помічено, що оточуючі люди сприймають усміхнених людей більш доброзичливо. Погодьтеся, ну хіба можна сказати щось грубе чи безстороннє людині, на обличчі якої сяє посмішка? Відмовити такій людині у проханні також дуже важко. І навіть у громадському транспорті, де пристрасті, часом, досягають точки кипіння, усміхнені люди примудряються відчувати себе комфортно.

 

8. Посмішка робить вас успішним. Якщо ваша робота пов’язана з продажами, то їхня кількість безпосередньо залежить від вашого вміння посміхатися. Втім, навіть якщо ви нічого не продаєте, посмішка допоможе вам завоювати прихильність колег та керівництва і просунутися вгору по кар’єрних сходах. І справа тут не лише в гарному ставленні. Усміхнена людина на підсвідомому рівні сприймається як більш цілеспрямована і впевнена у собі. А саме ці якості і сприяють службовому підвищенню.

Попередня стаття

На Тернопільщині віднайшли поховання мами знаного письменника (Фото)

Наступна стаття

6 серпня – Міжнародний день «Лікарі світу – за мир»

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.