Тернополяни стали заручниками неврегульованих стосунків «Тернопільміськтеплокомуненерго» і «Нафтогазу України»

Від початку серпня тернополянам не постачають гарячу воду. «Нафтогаз України» відмовився продавати паливо «Тернопільміськтеплокомуненерго», причина такого кроку у заборгованості комунального підприємства. Сума боргів сягає 68 мільйонів гривень.

Тернополянка Уляна Мельничук запевняє: ніколи не боргувала за комунальні послуги. Проте нині жінка – заручник боржників. Вона взялася готувати позов до суду. «Вважаю, що мої права, як споживача порушено. Таких споживачів у Тернополі дуже багато. Думаю, які всі почнуть звертатися до суду, то рішення суду будуть змушені виконати. Особисто я планую судитися за воду».

Для закупівлі газу не вистачає 22 мільйони гривень. Відновлять постачання гарячої води після погашення заборгованості. Коли це станеться, у «Тернопільміськтеплокомуненерго» не знають. Як повідомив директор КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» Андрій Чумак, якщо до десятого серпня вдасться зібрати у боржників 22 мільйони гривень, то гаряче водопостачання відновлять.

«Щомісяця до 20 числа ми маємо оплачувати «Нафтогазу» більше 90 мільйонів гривень. Якщо ж усіх коштів немає, то постачальник не виділяє газ. До необхідної суми нам не вистачає 22 мільйони гривень і «Нафтогаз України» на серпень не виділив нам газ. Утім, вони щодня слідкують за динамікою проплат, і якщо заборгованість населення зменшується, то можуть виділити газ. Якщо до 10 серпня вдасться зібрати ще 22 мільйони, то з 10 серпня відновимо гаряче водопостачання», – розповідає Андрій Чумак.

Найбільше боргує за гаряче водопостачання у Тернополі населення. Жителям обласного центру пропонують розраховуватися частинами.

До слова, Тернопіль – одне з міст, де найменша заборгованість, порівняно з Львовом, Харковом, Запоріжжям, Дніпром. Проте лише у цьому обласному центрі наразі припинено гаряче водопостачання.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

У Тернополі хочуть встановити пам’ятник батьку «Незалежності України»

Наступна стаття

ТОП-6 найсмачніших рецептів для пікніка

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.