У Тернополі хочуть встановити пам’ятник батьку «Незалежності України»

Пам’ятник  українському дисиденту, політичному і громадському діячу Левку Лук’яненку хочуть встановити у Тернополі. Відповідна петиція з’явилася на сайті Єдиної системи електронних петицій

 

– Не так давно, у 2012 році, в місті Глиняни було відкрито пам’ятну дошку Левку Лук’яненку на будівлі міської ради. Проте, на мою думку, ця непересічна особистість заслуговує на особливу повагу, а саме — встановлення пам’ятника в Тернополі. Нагадаємо, що у 2008 році Левко Лук’яненко отримав звання “Почесного    громадянин міста Тернополя”.

Отже, до 28-річниці проголошення Акту незалежності України, автором якого і є Левко Григорович, пропоную підтримати петицію “Про встановлення пам’ятника Герою України Левку Григоровичу Лук’яненку” у м. Тернопіль», — закликає автор петиції

 

Нагадаємо, Левко Григорович Лук’яненко – український дисидент, політичний і громадський діяч, колишній політв’язень, який залишив вагомий слід в історії України, помер рівно місяць тому, 7 липня, не доживши до свого 90-річчя лише місяць.

 

Попередня стаття

Відтепер військові вітатимуться “Слава Україні”

Наступна стаття

Тернополяни стали заручниками неврегульованих стосунків «Тернопільміськтеплокомуненерго» і «Нафтогазу України»

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.