Чи знали Ви, що муркочуть лише домашні кішки?

Коли ми гладимо наших пухнастих улюбленців або чухаємо їм за вушком, можна почути муркотіння. Його неможливо описати і відтворити, так як воно притаманне тільки кішкам. У чому його секрет, і чому кішки муркочуть? Зараз дізнаємося.

 

Муркотання це результат скорочення м’язів гортані, розташованих у голосових зв’язок. У кішок голосовий апарат влаштований особливим чином, він складається з тонких під’язикові кісточок, пов’язаних між собою. Така будова і дозволяє відтворювати вібрації, що перетворюються в муркотіння — вібрації голосових зв’язок викликають вібрацію, а хвилі відбиваючись від під’язикові кісточок створюють резонанс. Що цікаво: у великих кішок муркотання немає, їх голосовий апарат влаштований інакше і налаштований на гарчання, а не муркотіння.

 

Муркотання, на відміну від мови або крику, не так сильно прив’язана до дихання, якщо крик виникає тільки на видиху, то муркотіння може бути і на вдиху і на видиху, тому воно таке рівне і безперервне.

 

Чому кішки муркочуть людям:

 

  • Якщо їм приємно і затишно — наприклад, опинившись в теплі під ковдрою або у відповідь на ласку господаря.
  • В подяку — за смачне частування або приємне погладжування. Деякі кішки починають муркотіти заздалегідь, ще не отримавши бажаного, але вони вже раді і бачать до чого все йде і підбадьорюють господаря «Продовжуй, все правильно».
  • Щоб заспокоїти — деякі кішки володіють особливим чуттям, вони відчувають зміну емоційного стану і розуміють коли людині погано душевно або фізично. Вони лягають поруч і починають рівно монотонно муркотіти, щоб господареві стало краще.
  • Щоб поспілкуватися — деякі кішки можуть муркотінням спілкуватися з господарем, вони можуть запрошувати його пограти або попросити нагодувати, у когось при цьому виходить чітке класичне «Мурр!».
  • Ну і головне, чому кішки муркочуть, вони щасливі і задоволені — коли у кішки все добре, вона часто муркоче, і це добра ознака для неї та її господаря.

 

Джерело: a-yak.com/

 

Попередня стаття

За тиждень – п’ять порушень. Водійка, яка обматюкала патрульних, забрала авто (Відео)

Наступна стаття

У Тернополі в наркоторговця вилучили майже півмільйона гривень

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.