Високі штрафи не зупиняють: кількість ДТП через нетверезих кермувальників більшає

Проект “Тернопіль time”

 

127 аварій трапилося цього року на автошляхах області через нетверезих кермувальників. У ДТП загинуло близько двох десятків осіб, – повідомляє Патрульна поліція області. Тернопільщина належить до регіонів з найбільш сумною статистикою.

 

Високі штрафи не зупиняють нетверезих водіїв, – стверджують поліцейські. Саме водіння напідпитку – основна причина аварійності.

 

«Хоча штрафи за водіння у нетверезому стані підвищилися, проте кількість ДТП через водіїв напідпитку зростає. В області, на жаль, маємо великий відсоток ДТП саме через водіїв у нетверезому стані. Упродовж цього року зупинено майже півтисячі водіїв у стані алкогольного сп’яніння. Через нетверезих водіїв в області трапилося 127 аварій, у Тернополі – 60 ДТП», – розповідає керівник Патрульної поліції Тернопільщини Богдан Шевчук.

 

Штраф за водіння напідпитку – 10 200 гривень з позбавленням права керувати автомобілем упродовж року. У разі повторного порушення – відповідальність подвоюється. Щоб попередити ДТП через нетверезих кермувальників, поліцейські розпочали спеціальні рейди з виявлення порушників. За словами керівника Патрульної поліції, загальна кількість ДТП зі смертельними наслідками в цьому році дещо зменшилася.

 

«Порівняно з минулим роком, кількість ДТП в області дещо знижується. На 8 % зменшилася кількість ДТП без потерпілих, на 37% зменшилося ДТП з постраждалими, на 15% – із загиблими. Також на 46% менше осіб травмувалося, ніж у минулому році. Наразі поліцейські відпрацьовують місця концентрації ДТП як у місті так і в області. Проте за липень-серпень маємо ДТП зі смертельними наслідками», – додає Богдан Шевчук.

 

Поліцейські розповідають: найчастіше аварії трапляються в обідню пору середи та увечері в суботу. Водіїв і пішоходів просять бути обережними.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

«Купальник – ідеально», – тернополяни про одяг цього тижня (Відео)

Наступна стаття

Тернополянин, якого затримали за вбивство, вини не визнає (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.