Топ-3 архітектурних споруд, які варто відвідати

Літо вже закінчується, але сезон відпусток триватиме до кінця вересня. За цей час ще можна встигнути відвідати багато цікавих місць планети. Ми підібрали Топ-3 архітектурних споруд та комплексів, на поїздки до яких радимо обов’язково знайти час. У списку немає таких відомих архітектурних «брендів», як Колізей чи статуя Свободи. Навпаки, пропонуємо відвідати маловідомі цікавинки з тих країн, де найчастіше відпочивають українці.

 

Кольорові вулички Бурано, Італія. Поблизу Венеції є кілька вартих відвідання островів. Більшість туристів знає про острів Мурано — вироби з муранського скла, яке з’явилося саме тут, знамениті на цілий світ. Але варто заїхати і в Бурано — острів кольорового та хорошого настрою. Це суцільне задоволення – пройтися по яскравих і соковитих буранських вуличках. До речі, на Бурано дзвіниця місцевого собору Сан Мартіна, найвища споруда острова, нахилена – асоціацій з Пізанською вежею уникнути важко.

 

Саграда Фамілія у Барселоні, Іспанія. Ще одна іспанська родзинка, Саграда Фамілія або Храм Святого Сімейства, знайома всім, хто чув про архітектора Антоніо Гауді. Це католицький храм у Барселоні, який будують от уже 130 років, а для завершення будівництва, якщо воно вкладеться в термін, потрібно ще 13 років. Будівництво фінансує католицька громада з усього світу, але туристи теж можуть скласти пожертви. До речі, запланована висота храму після завершення будівництва — 170 метрів. Це на 1 метр нижче, ніж висота місцевої гори. Гауді казав, що його творіння не має права бути вищим за творіння Боже.

 

Уплісцихе, Грузія. Останнім часом українці все частіше їдуть в Грузію. Із одного боку, країна доволі екзотична. Із іншого — не треба візи, та й гроші на відпочинок там потрібні невеликі. Якщо ви плануєте грузинську подорож, обов’язково заїдьте до міста Уплісцихе. Воно висічене в скелі. До того, як у Грузії головною релігією стало християнство, це місце було одним з головних капищ країни. Згодом Уплісцихе перетворилося на резиденцію грузинських царів. Із XIX століття в печерах-будинках ніхто не живе, однак порожньо там не буває ніколи через шалений потік туристів.

 

Джерело: 24Канал

Попередня стаття

Хвилі Тернопільського ставу розсікали драгонботи (Відео)

Наступна стаття

На БАМі ДТП: іномарка насмерть збила жінку (Фото)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.