День шульги: цікаві факти про ліворуких

Із 1990 року у світі відзначається День шульги. Тож, вашій увазі – деякі цікаві факти про ліворуких людей. Природа створила нас асиметричними. Наш мозок сам вибирає, яка рука буде домінуючою. Якщо більше розвинена права півкуля мозку, активною стає ліва рука, і навпаки, якщо більше розвинена ліва півкуля, то головною рукою буде права.

 

Ліворукі – дуже обдаровані люди, які володіють неабиякими здібностями або мають який-небудь яскравий талант. Наприклад, вчений Альберт Енштейн, римський імператор Гай Юлій Цезар, письменник Лев Толстой, Художник Пабло Пікассо, актриса Мерилін Монро – всі вони були лівшами.

 

Дослідники з американського Університету Святого Лоуренса виявили, що серед шульг значно більше людей із IQ вищим за 140, аніж серед праворуких людей. Ліворукі люди менш рішучі та більш чутливі до критики.

 

Шульгу простіше розізлити. У більшості ліворуких людей спостерігається дисбаланс у обробці емоцій правою та лівою півкулями. Як результат, у них частіше буває кепський настрій. Таким людям більше загрожують захворювання мозку, в них частіше трапляється синдром гіперактивності та дефіциту уваги, дислексія та шизофренія.

 

Істинних лівшів у світі людей не так вже й багато. У тваринному світі все навпаки. Там більше лівшів. Більшість кішок правші, трохи менше половини всіх мишей шульги, дві третини шимпанзе зривають фрукти лівою лапою, абсолютні шульги ведмеді.

 

Джерело: holos.fm

Попередня стаття

Вибух на Ломоносова у Тернополі: очевидці та поліція розповідають подробиці

Наступна стаття

На Злуки мотоцикліст врізався в огорожу, швидка забрала у важкому стані (Фото)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.