“Надмірна швидкість – головна причина смертельних ДТП”, – поліція

Проект “Тернопіль time”

Перевищення швидкості – головна причина ДТП, – наголошують у Патрульній поліції Тернопільщини. Незважаючи на обмеження швидкості у населених пунктах до 50-ти кілометрів за годину, кількість аварій через надмірну швидкість більшає. Зупинити цю тенденцію повинна система відеофіксації дорожнього руху. Тільки коли її встановлять, невідомо.

Наразі на дорогах України немає жодного контролю швидкості. Це дає можливість водіям безкарно перевищувати її. Швидкість вимірюють «на око», а також в результаті слідчих експериментів.

А тим часом у Патрульній поліції фіксують статистику смертельних ДТП саме через перевищення швидкості. Тільки упродовж двох діб в області трапилося чотири смертельних аварії, до яких призвела надмірна швидкість.

«Перевищення швидкості – одна з основних причин аварійності на дорогах, що призводить до смертельних наслідків. У результаті експериментів доведено, якщо водій обирає безпечну швидкість, то це дає шанс уникнути ДТП, або ж унеможливити смертельні наслідки. До прикладу, при швидкості 70 км/год, шансів вижити у пішохода менше, ніж 50 відсотків. При зіткненні автомобілів ризикують життям і водії, і пасажири», – відзначає керівник Патрульної поліції Тернопільщини Богдан Шевчук.

Минулої доби у Тернополі трапилося дві ДТП зі смертельними наслідками. Одна аварія сталася на вул. Тарнавського, інша – на Слівенській. Під колесами автомобілів загинули дві літні жінки. Вони переходили дорогу у недозволеному місці. «Необхідно  дотримуватися правил і пішоходам. Останні дві смертельні ДТП, які ми зафіксували у Тернополі, трапилися, коли пішоходи переходили дорогу у невстановленому місці», – додає Богдан Шевчук.

Як повідомили у Патрульній поліції області, наразі ведеться робота в усіх регіонах України над облаштуванням системи відеофіксації порушень ПДР. Але коли запрацюють камери на дорогах, поки не відомо.

Вікторія Неборак

 

Попередня стаття

Алкорекорд: тернополянин в 13 разів перевищив норму спиртного

Наступна стаття

Центр Тернополя перетворився на сміттєзвалище (Фото)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.