Відновити Бучацьку ратушу до кінця року не встигнуть, бо не отримали грошей (Відео)

Архітектурний шедевр – Бучацьку  ратушу реконструюють з 2006 року. Проте через брак фінансування роботу призупиняли. Вже у 2018 реставрації ратуші пройшов конкурсний відбір і реалізовується за кошти Державного фонду регіонального розвитку. Зокрема на реконструкцію виділили понад 10 мільйонів гривень: 9 млн грн з держскарбниці та 2 млн грн з місцевого бюджету.

Завершити реконструкцію планують до кінця 2018 року. Проте будівельники кажуть – не встигнуть, адже фінансування у повному обсязі  ще не надійшло.

–  Я вам точно не скажу, коли закінчаться роботи. Все залежить від фінансування. Якщо буде фінансування, будуть люди то все йтиме скоріше, – каже маляр-штукатур Михайло Дрина.

В облдержадміністрації пояснюють, гроші надходять окремими постановами Кабміну. Тому коли нарахують всю суму – не відомо.

А ще роботу призупиняють ледь вцілілі скульптури Пінзеля, які прикрашали фасад Ратуші. Будівельники зізнаються поблизу них небезпечно працювати, вони можуть зірватися і впасти.  Натоміть аби їх демонтувати потрібно чимало дозволів.

– Ми пообтягували ці скульптури сітками, але вони можуть зірватися і у будь-який момент впасти комусь на голову, – продовжує пан Михайло.

У планах реконструкції встановити на Ратуші копії скульптур зі штучного каменю. Залишки оригінали  передадуть до бучацького музею.

Попередня стаття

У Тернополі нагородили кращих школярів

Наступна стаття

Якщо перевізник не покарає водія 13-ї маршрутки, з ним розірвуть договір, – ТМР

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.