Виявлено несподівану небезпечну деталь чоловічого гардеробу

Вчені з Університетської лікарні Шлезвіг-Голштейн в Німеччині довели, що краватки душать чоловіків в прямому сенсі слова. Згідно з результатами дослідження, які опубліковані в журналі Neuroradiology, всього за кілька хвилин носіння краватки у чоловіків різко погіршується кровопостачання головного мозку.

 

Учасниками дослідження стали 30 молодих чоловіків, половина з яких повинні були на 15 хвилин одягти краватку, зав’язану популярним віндзорським вузлом. За допомогою МРТ учені спостерігали за кровопостачанням мозку учасників перед одяганням краватки, під час її носіння і після. З’ясувалося, що навіть за такий незначний час кровопостачання мозку в учасників у краватках знизилося на 7,5% в порівнянні з другою групою.

 

У зв’язку з результатами експерименту дослідники закликали роботодавців відмовитися від строгого дрес-коду, який проголошує “соціально прийнятне удушення”.

 

Джерело: Сьогодні

Попередня стаття

Тернопільщину і далі заливатиме дощами

Наступна стаття

18 серпня – Всесвітній день бездомних тварин

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.