Чому в Україні багато бездомних тварин

З кожним роком в Україні все більш актуальною стає проблема бездомних тварин. Нормальна  законодавча база, яка б захищала права тварин в країні, поки що відсутня, а люди продовжують поводитися з кішками, собаками та іншими вихованцями, як з речами.

 

Кілька років тому Washington Post проводив дослідження про кількість собак і кішок,  які живуть  в  54  країнах. За результатами виявилося, що Україна  входить в десятку країн, які лідирують за кількістю бездомних тварин.

 

За іншою інформацією, в Україні на початок 2017 року нараховувалося 7,5 мільйонів домашніх кішок, і це дев’ятий показник по всьому світу. Найбільше домашніхкішок виявилося в США – 76,5 мільйонів. На другому місці Китай – 53 мільйони, на третьому Росія – 12,75 мільйонів. Далі  Бразилія  -12,5 (млн),  Франція і Італія (по 9,5 млн), Великобританія і Німеччина (по 7,75 млн).

 

Також, наприклад, найбільша кількість собак – в Америці,  але ось бездомних тваринтам практично  немає. В Україні ж, незважаючи на величезну популяцію домашніх кішок,  є і безліч бездомних  пухнастиків.

 

Одна з головних причин того, чому на вулицях так багато бездомних тварин -відсутність  законодавства, яке могло б регулювати ці процеси і не дозволялолюдям робити аморальні  вчинки  по відношенню до тварин.

 

“В Україні дійсно багато бездомних тварин. У всіх країнах цим питанням займаються на державному рівні. У нас, на жаль, ситуація не під контролем, влада не вважає важливим це питання. У багатьох країнах віддають перевагу гуманного вирішення питання безпритульних тварин. Існують програми врегулювання чисельності гуманними методами, які писалися, тестувалися довгі роки спільно з зоозахисними, кінологічними, ветеринарними організаціями. у багатьох країнах вони працюють успішно, зараз це приходить в Україн у. Є вже кілька міст, які почали працювати за цими програмами і у них відразу стало видно прогрес. Серед усіх міст лідирує Львів, вони практично вирішили проблему з бездомними тваринами, у них прозора робота комунального підприємства, вони багато в чому змінили свідомість львів’ян, в місті практично немає безпритульних собак “, – розповіла в коментарі сайту” Сегодня “засновниця і керівник притулку для тварин” Сіріус ” Олександра Мезинова.

 

Джерело: Сьогодні

Попередня стаття

З вересня на Тернопільщині запрацює 29 опорних шкіл

Наступна стаття

У Польщі автобус злетів в обрив. Загинув тернополянин (Фото)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.