На Тернопільщині майже на половину поменшало користувачів субсидій

фото з вільних джерел

 

фото з вільних джерел
Проект “Тернопіль  time”

Через нововведення, запроваджені у травні, чимало жителів області залишається без субсидій. Хоча чиновники запевняють: малозабезпечені краяни субсидію отримають, проте кількість тих, кому відмовляють збільшується.

Наразі на Тернопільщині зафіксовано близько вісімдесяти тисяч субсидіантів. Минулого року цифра користувачів субсидіями сягала двохсот тисяч. Щодо прогнозів статистиків, на опалювальний період близько ста тисяч родин на Тернопільщині може залишитися без субсидій. «До управлінь соціального захисту області звернулося 82 тисячі сімей. Якщо порівняти з минулорічним періодом, то ми маємо на 40% зменшення кількості користувачів субсидій. Цій ситуації є декілька пояснень, перша – це зміни у програмі субсидій, які відбулися. Друге – підвищення виплат, відтак багатьом людям по розрахунку не вийшла субсидія. А ще багато людей обрали собі для користування пільги. Одночасно пільги та субсидії не призначаються. Крім того, побачили тенденцію, що багато людей за субсидіями не звертаються. Причиною стали зміни, прийняті у програмі субсидій, через які передбачається в загальному зменшення кількості користувачів субсидій», – розповідає директор департаменту соціального захисту населення ОДА Вадим Боярський.

Субсидію не отримають родини, у власності яких – велике житло: якщо площа квартири перевищує 120 квадратів, житлового будинку –  200 квадратів. Не призначатимуть субсидії і непрацюючим особам, а також родинам, члени яких більше шістдесяти днів перебувають за кордоном. Не зможуть скористатися субсидіями й боржники.

Вікторія Неборак

Попередня стаття

23 серпня – День Державного Прапора України

Наступна стаття

У Збаражі BMW на швидкості врізався в Nissan (Фото)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.