Тернопіль: історія походження міста і його назви

Тернопіль засновано у 1540 році, і всього за 8 років він отримав Магдебурзьке право. Не дивно, що за півтисячоліття витоки назви міста не збереглися. За однією з версій, місцевість, де нині розташований Тернопіль, раніше звалася Тарнополь і має польське походження — слово «тару», що означає «терен». Є також версія, прив’язана до магнатів того часу, Тарновських.

 

Тернопіль був одним з опорних пунктів Богдана Хмельницького у визвольній війні проти Польщі, був культурним оплотом і центром свого часу. Культурне життя Тернополя надзвичайно сильне, можливо, саме тому День міста святкується 28 серпня — на свято Успіння Пресвятої Богородиці.

 

На головне тернопільське свято проходять оркестрові виступи, фестиваль вишиванок та національних костюмів, а також Свято меду. Які б не проводилися у Тернополі заходи в цей день, всі вони завжди починаються з літургії з нагоди Успіння Пресвятої Богородиці.

 

Джерело: ukraine-in.ua

Попередня стаття

«Український Єрусалим» на Тернопільщині освятили понад сотня священників (Відео)

Наступна стаття

На Бандери ускладнений рух. У парку відзначають День міста

2 Comments

    Avatar
  • а де істрія?

  • Avatar
  • а де тут історія ? я ніде не мож знайти істрія походження назви Тернополя. Раніше я хоть сто таких могла знайти! нащо мені рік коли назву тернополя зазначили? і хто!

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.