«Український Єрусалим» на Тернопільщині освятили понад сотня священників (Відео)

https://www.youtube.com/watch?time_continue=82&v=bZv0WTZHRT0
У Зарваниці освятили «Український Єрусалим». Чин освячення здійснив Отець і Глава УГКЦ, Блаженніший Святослав. В освяченні взяв участь хранитель Святої Землі о. Фраческо Паттон, ЧБМ, який привіз камінь із Гробу Господнього. А також архиєреї УГКЦ на чолі з Архиєпископом і Митрополитом Тернопільсько-Зборівським Василем (Семенюком) та близько ста священиків

 

До унікального комплексу культових споруд Святої Землі, будівництво якого розпочалося влітку 2014 року, увійшли копія Гробу Господнього, Голгофа – гора, на якій розіп’яли Ісуса Христа, Оливний сад, де Ісус молився перед арештом, Сходи Покаяння (Святі сходи), якими Ісус Христос підіймався на суд до Пилата, купіль Ветезда, де оздоровлювалися хворі, Левові (Ліонські) ворота та Вежа Давида, повідомляє прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархіїю.

 

– У цій хвилині на наших очах і нашими грішними руками здійснилося Боже діло. Ми сьогодні урочисто прикликали благодать Святого Духа для того, щоб освятити місце, яке є копією града Єрусалима, — місце, яке наш народ вже назвав Українським Єрусалимом, — зазначив Блаженніший Святослав. — Немає в Україні кращого місця, де вперше в історії нашої землі споруджений Український Єрусалим,  ніж у Зарваниці. Це місце, яке сам Господь через свою Непорочну Матір обрав як місце зустрічі з українським народом, що став Богом вибраний 1030 років тому, у Хрещенні святого рівноапостольного князя Володимира.

 

На завершення Глава Церкви зазначив, що «тут лунатиме молитва за мир в Україні, адже мир є даром, який свого часу Господь пошле нам за молитвами Божого люду».  «Віримо, що від дня, коли ми поблагословили «Український Єрусалим», тут спочиває Боже ім’я», — сказав Блаженніший Святослав.

 

Фото: прес-служба архиєпархії
Відео: Живе Телебачення

 

Попередня стаття

В Україні 31 серпня відключають аналогове телемовлення

Наступна стаття

Тернопіль: історія походження міста і його назви

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.