В Україні 31 серпня відключають аналогове телемовлення

З 1 вересня в Україні непрацюватиме аналогове мовлення. Проте, відключать його не всім: близько 40% передавачів продовжать роботу до кінця року. Остаточне відключення аналогового сигналу має відбутися у квітні-травні 2019 року, – повідомив на прес-конференції голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко.

 

«Станом на 1 липня 2018 року без урахування Автономної республіки Крим й окупованих територій працював 1881 аналоговий передавач. 60 передавачів було вимкнено 1 серпня в Києві і Кіровоградській області», – сказав Артеменко. За його словами, 1063 передавачі буде вимкнено 1 вересня повністю і 25 передавачів буде відключено частково.

 

Він повідомив, що згідно з планом використання радіочастотного ресурсу, буде продовжено роботу на територіях з особливим режимом мовлення 147 передавачів за аналоговою ліцензією і ще 21 – на підставі дозволів на тимчасове мовлення.

 

«Таким чином, 758 передавачів продовжать роботу до кінця цього року, це 40% від загальної кількості аналогових передавачів», – сказав Артеменко.

Зазначимо, 13 червня Кабінет міністрів ухвалив рішення про продовження термінів використання технологій аналогового телевізійного мовлення до 31 серпня 2018 року. Продовження дії аналогового телемовлення поширюється на всі області, крім Києва і Кіровоградської області, де аналогове мовлення відключили 31 липня 2018 року. Повідомляє УНІАН.

 

Попередня стаття

Гігантські повітряні кулі літають над будинками тернополян (Фото)

Наступна стаття

«Український Єрусалим» на Тернопільщині освятили понад сотня священників (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.