З 1 вересня у Тернополі стартує прийом проектів на Громадський бюджет-2019

З 1 вересня у Тернополі розпочнуть прийом проектів на «Громадський бюджет 2019». Взяти таким чином участь в розподілі коштів місцевого бюджету може кожен громадянин України, іноземець або особа без громадянства, яка має дозвіл на постійне проживання на території України. На момент подання автору проекту має виповнитися не менше, як 16 років.

 

Бюджет поданих проектів може бути «великим» – від 300 тисяч 001 гривні до 1 мільйона 450 тисяч гривень, або «малі» – від 1 тисячі гривень до 300 тисяч гривень. Сфери напрямку –  безпека і громадський порядок, велоінфраструктура, дорожнє господарство, енергозбереження, комунальне господарство, культура, навколишнє середовище, освіта, охорона здоров’я, соціальний захист, спорт, тощо. Проект повинен бути реалізований в межах одного року.

 

З яких етапів складається процес:

Подання проекту. Потрібно сформулювати ідею, розрахувати орієнтовний бюджет, зібрати 25 підписів осіб, які підтримують ідею, та заповнити заявку на сайті https://pb.rada.te.ua або занести роздрукований проект у ЦНАП (вул. Острозького,6). Прийом проектів триває з 1 до 30 вересня.

 

Розгляд проекту. До 23 жовтня цього відповідальні структурні підрозділи міської ради розглядають проект на відповідність вимогам Положення та українського законодавства.

 

Голосування за проект. У листопаді відбудеться голосування за проекти через сайт  https://pb.rada.te.ua. Також проголосувати можна буде у ЦНАПі. Голосувати зможуть особи, віком від 16 років, які зареєстровані на території Тернополя. Тернополяни зможуть проголосувати лише за один великий та один малий проект.

 

Реалізація. Проекти-переможці будуть реалізовані у 2019 році. Детальна інформація на сайті  https://pb.rada.te.ua. Повідомляє прес-служба Тернопільської міської ради.

 

підготувала Людмила Маліброда

Попередня стаття

На Тернопільщині ДТП: водій-порушник в’їхав у дерево, поліціанти – в огорожу

Наступна стаття

На Тернопільщині водій скутера на швидкості випав з сидіння, хлопець у реанімації

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.