Пережиток совєтської традиції: Уляна Супрун радить відмовитися від шкільних лінійок

Шкільні лінійки на 1 вересня – пережиток совєтської традиції, від якого давно час відійти в українських школах. У розвинених країнах немає виснажливого вишиковування, стояння під сонцем або дощем, вислуховування безкінечних напутніх промов. Адже це шкідливо передусім з медичної точки зору, – йдеться у повідомленні в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун на сторінці у Фейсбук.

 

Щороку діти непритомніють на шкільних лінійках. При чому неважливо, чи проводяться вони на вулиці, чи у приміщенні. Адже натовп людей, стояння на одному місці, спека чи задуха погано впливають на здоров’я. У сонячну погоду дитина може отримати тепловий удар чи опік шкіри, знепритомніти, почати блювати, почуватись дезорієнтованою. Так само не додасть здоров’я стояння під дощем.

 

Також в.о. Міністра охорони здоров’я України зазначила, що окрім фізичних негараздів від лінійок, вони також не на користь психічному здоров’ю. Скупчення незнайомців та ще й з не зовсім зрозумілою метою викликає у дітей стрес, особливо в наймолодших школяриків.

 

Тож МОЗ України однозначно не рекомендує проводити лінійки та пропонує замінити їх цікавими, інтерактивними уроками. Проте, якщо лінійки уникнути неможливо, то треба максимально обмежити час її проведення та подбати про захист дітей від пекучого сонця чи дощу. Для зменшення ж рівня стресу дітей пропонують попередньо познайомити між собою.

 

підготувала Людмила Маліброда

Попередня стаття

У Чорткові розшукують викрадача комп’ютерної техніки (Відео)

Наступна стаття

У Тернополі вулицю О. Кульчицької прикрашатиме мобільне і вертикальне озеленення

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.