У Чорткові працюватимуть лише офіційно оформлені таксисти

Відтепер у Чорткові людей обслуговуватимуть лише офіційно оформлені таксисти. Усі водії та підприємці, які хочуть законно працювати, мають написати заяви та оформитися як приватні підприємці чи наймані особи до кінця наступного тижня. Таке рішення прийняли під час спільної зустрічі представники місцевої влади, водії та підприємці. Міський голова Чорткова Володимир Шматько наголосив, як тільки таксисти погодяться офіційно працювати, для них відповідно облаштують стоянки по всьому місту. До “нелегалів” ж застосують жорсткі дії.

 

Відтак, працювати у правовому полі вже погодилися 30 таксистів, які були присутні на зустрічі. Також  оформити 25 найманих осіб погодився й підприємець, який свого часу був власником служби таксі «Круїз». Деякі ж водії зголосилися стати приватним підприємцем.

 

Для того, аби надавати послуги таксі, потрібно стати фізичною особою-підприємцем і сплачувати 745 гривень на місяць єдиного податку та 820 гривень на місяць внеску до Пенсійного фонду. Сплачений єдиний податок зараховується до міського бюджету.

 

Якщо ж водія наймає служба таксі, то за кожного найманого працівника підприємство має сплатити близько 1 тисячі 700 гривень (ПДФО, ЄСВ, військовий податок). За офіційно неоформленого на роботу найманого працівника підприємцю доведеться сплатити штраф – близько 110 тисяч гривень.

 

Для надання послуг таксі також потрібна ліцензія, яка коштує близько 1 тисячі 700 гривень та видається на необмежений термін.

 

Нагадаємо, що два тижні тому у Чорткові працювали представники Державної служби України з безпеки на транспорті. Вони перевіряли водіїв таксі на наявність необхідних дозвільних документів для такого виду діяльності. Підставою для перевірки стала інформація Чортківської об’єднаної державної податкової інспекції про те, що лише декілька таксистів міста є офіційно зареєстрованими та сплачують податки. Повідомляє Чортківська міська рада.

 

підготувала Людмила Маліброда

Попередня стаття

Хресна хода до Почаївської Лаври: традиційний паломницький похід чи провокація

Наступна стаття

Тернопіль – у трійці лідерів за результатами ЗНО-2018

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.