Засиділися довго і болить шия – тоді ці вправи для вас

Біль у шиї є дуже поширеним явищем, яке викликає у людей сильний дискомфорт. На жаль, іноді інтенсивність цих дискомфортних відчуттів зростає настільки, що біль стає просто нестерпним. Дуже часто при болю у шиї людина відчуває різкі поколювання, які з кожною хвилиною частішають та сильнішають.

 

Якщо ви намагаєтеся позбутися болю у спині, ми пропонуємо взяти на озброєння наші корисні поради. Вправи від болю у шиї, які ви знайдете у цій статті, є неймовірно простими, тож ви легко зможете виконувати їх у домашніх умовах.

 

1. Обертання шиї. Виділіть кілька хвилин під час робочого дня для того, щоб розімнути м’язи шиї та виконати цю просту вправу. Найкраще виконувати такі обертання у сидячому положенні. Випряміть спину та зіпріть її на спинку стільця. Руки під час виконання вправи розслабте та покладіть на коліна.

  • Торкніться підборіддям одного плеча та почніть робити оберти шиєю з одного боку в інший.
  • Повторіть вправу щонайменше 5 разів на кожен бік.

 

2. Нахили вбік. Ця вправа допоможе не тільки усунути неприємні больові відчуття, але й розімнути м’язи спини після довгого робочого дня.

  • Сядьте на стілець якомога рівніше. Нахиліть голову вбік максимально сильно, намагаючись торкнутися вухом плеча. Не робіть різких рухів, щоб не травмуватися!
  • Ви можете допомогти собі, легко притиснувши голову рукою.
  • Повторіть вправу на інший бік.

 

 3. Розтягнення м’язів вперед і назад. Нахили головою вперед та назад також допоможуть зняти напругу та усунути біль у шиї.

  • Перш за все відкиньте голову назад та подивіться кілька секунд у стелю.
  • Повільно поверніться у вихідне положення, після чого нахиліть голову вперед та зупиніть погляд на підлозі.
  • Для того, щоб досягти позитивного результату, під час виконання цієї вправи спробуйте максимально розслабити щелепу. Для цього зробіть повільний видих та розслабте м’язи. Не забувайте, що спину потрібно тримати максимально рівно.

 

4. Вправи на розслаблення м’язів за допомогою плечей. Під час виконання цієї вправи від болю у шиї потрібно робити кругові оберти плечима, рухаючи ними в обох напрямках. Спину при цьому не згинайте, а тримайте максимально рівно. Виконайте 10 повторень вправи, щоб отримати позитивний результат.

 

За допомогою цих вправ ви зможете зняти напругу у м’язах спини та усунути неприємні больові відчуття в шиї. Будьте здорові.

 

Джерело: moyezdorovya.com.ua

Попередня стаття

У Тернополі відбудеться кваліфікаційний матч Кубку Світу-2019 Україна-Угорщина

Наступна стаття

1 вересня – День знань

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.