Бог стирає дистанції між українцями, – отець Олег Харишин


У всіх куточках світу, де проживають українці, пролунав церковний гімн «Боже, Великий Єдиний». У День Незалежності України в одному звучанні поєдналися сотні тисяч голосів. У 85-ти країнах світу наші земляки молилися за мир на Батьківщині. Організатори кажуть, таке масштабне виконання молитви водночас демонструє неймовірну єдність українців, їх віру в Бога та Україну.

 

Автор ідеї Всесвітньої синхронної молитви “Боже, Великий Єдиний”, співорганізатор Андрій Костюк розповідає, бажання взяти участь у дійстві щохвилини висловлювали все нові й нові міста.

Роботи було багато. На карті фізично не встигали відмічати локації. І, вже поглянувши на здійснене опісля, зрозумів – задіяних локацій було набагато більше, ніж очікувалося. І це наша перемога. Адже спонтанне приєднання – те, заради чого ми пройшли цей шлях, українці поєдналися душею, – зазначив Андрій Костюк. 

 

Плоди, які принесла синхронна молитва, перевершила всі сподівання, – каже прес-секретар Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ, співорганізатор дійства отець Олег Харишин.

Ми досягнули єдності. Кілометри, сотні тисяч кілометрів не стали перепоною для духовного єднання. Спільне виконання молитви дало людям відчуття, що вони вдома. Адже є віра, є Бог, які своєю силою стирають будь-які дистанції. Ніхто не залишився байдужим. Кожен, хто долучився, із сльозами на очах, пережив своє внутрішнє потрясіння, – розповідає отець Олег Харишин.

 

До синхронної молитви, яка лунала одночасно у різних куточках світу, долучився колектив Першого інтернет-телебачення Тернопільщини “МедіаТОР”, показавши молитву  у прямому ефірі. Тоді на зв’язок зі студією вийшли учасники із понад десятка міст.

 

підготувала Людмила Маліброда

 

Попередня стаття

Відтепер жителі Тернопільщини реєструватимуть автомобілі за новими правилами

Наступна стаття

У Бучачі посеред дороги знайшли тіло чоловіка

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.