Півстоліття разом: пара на Тернопільщині обвінчалася у день золотого весілля (Фото)

Подружжя із містечка Ланівці після 50 років у шлюбі вирішили обвінчатися. У храмі на таїнстві були їхні діти та онуки, останні навіть тримали вінці.

 

Священик Олексій Філюк, який вінчав подружжя, каже що такі випадки непоодинокі. Лише цього року на своїй парафії мав чотири такі пари.

 

– Вінчання проходило у нашому храмі Успіння Божої Матері у селі Шушківці Лановецького району. Пара приїхала з райцентру. Вони поважні люди, жінка раніше працювала у лікарні, чоловік – директором автоколонки. Обвінчатися вирішили у тихому сімейному колі. У церкві були діти та онуки. Так пара вирішила подати для молодих гарний приклад. Адже прийти до Бога ніколи не пізно, – розповідає настоятель храму о.Олексій Філюк.

 

Напередодні пара мала з священиком довгу розмову, сповідь, а тоді – таїнство вінчання. Отець Олексій каже для нього це не дивина, адже з подібним проханням часто звертаються люди літнього віку.

 

– Пригадують, що одночасно вінчав пару літніх людей і їхніх дітей. Це було дуже зворушливо.  Також в уставі є чин молебену, який читають на 25-річчя та 50-річчя з дня вінчання. З проханням про такі служби до мене приходять по кілька разів на рік, – продовжує о.Олексій Філюк.

Попередня стаття

«Невпевнені у завтрішньому дні», – тернополяни про валютний ринок (Відео)

Наступна стаття

У Тернополі розшукують дідуся, який пішов з дому і пропав (Фото)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.