Петиція за звільнення Сенцова: для підписання залишилися лічені дні

Проект “Тернопіль  time”

Тернополян закликають підписати петицію за звільнення Олега Сенцова та інших політичних в’язнів у Росії. Наразі зібрано близько сорока тисяч підписів, а необхідно 100 тисяч. Відтак регіонами України відбулося ряд флешмобів з ініціативною підписання петиції.

    Олег Сенцов – український кінорежисер, сценарист, письменник, активіст Автомайдану. Після анексії Криму його затримало ФСБ Росії за підозрою терористичної діяльності. Відтак російський суд його засудив до двадцяти років позбавлення волі. Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування. Вже минулого сто днів, відколи він не вживає їжі, вимагаючи звільнення для себе та інших політичних в’язнів.

Українці оголосили підтримку Сенцову. В усіх регіонах держави підписують петицію на сайті Білого Дому з вимогою звільнення політичного в’язня. До флешмобу долучилася і Тернопільщина. Однак голосів бракує ще чимало.

«Петиція до Білого дому – це ще один можливий інструмент тиску на Росію, що досі кидає за ґрати людей через їх громадянську позицію. Якщо ми наберемо 100 000 підписів – на цю петицію зобов’язані будуть звернути увагу представники федеральної влади США і ми станемо на крок ближче до звільнення наших співвітчизників.
Підписуйте петицію», – наголосив прес-офіцер артилерійської бригади Юрій Кульпа.

Петиція вимагає, щоб Європейський парламент звернувся до Путіна з вимогою негайно звільнити Олега Сенцова, який голодує більше ста днів, а також інших політичних в’язнів, які перебувають у Росії. «Це дуже болюче питання для мене. Я долучилася до флешмобу на підтримку Сенцова і заохочую всіх підписати петицію, своїм мовчанням ми допускаємо, його повільне знищення. Тому прошу – не будьмо байдужими, підписуймо петицію», – відзначила керівник благодійного фонду «Єднання поколінь» Ольга Гордієнко.
Підписати петицію можна за електронною адресою: https://petitions.whitehouse.gov/petition/save-oleg-sentsov

Вікторія Неборак

 

Попередня стаття

Петиція #SaveOlegSentsov стала недоступною з території України

Наступна стаття

ДТП на Тернопільщині: серед трьох постраждалих – дитина

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.