У квартиру хлопчика, який вижив після вибуху газу, потрібні плита та пральна машина (Відео)


Про вибух, що сталася у будинку на вулиці Пушкіна, сьогодні нагадують обгорілі вікна на 8 поверсі. У квартирі, де психічнохвора жінка  відкрила всі камфори на газовій плиті та через займання постраждав малолітній хлопчик з батьком, кипить робота. Тут фарбують стіни та встановлюють плитку. Так готуються до приїзду 7-річного Максимка. Про те що залишився сиротою хлопчик не знає.

 

Батька Максимка не стало за три тиждень після трагедії, він так і не вийшов з коми. Дитину ж транспортували з Тернополя до Львова. Там йому зробили кілька операції з пересадки шкіри. Усі ці два місяці поруч була лише бабуся.

 

Після того випадку маму хлопчика ніхто не бачив. Сусіди розповідають: Оксана у психлікарні, але невдовзі її мають виписати.

– Вчора говорила з сусідкою, вона каже, що коли Оксана повернеться – її навіть до під’їзду не пустять. Ніхто не розуміє, навіщо вона таке зробила, – каже мешканка будинку по вулиці Пушкіна пані Віра.

 

Весь цей час Максимком опікуються волонтери. Вони збирали гроші на лікування, а зараз взялися за ремонт помешкання. Пригадують, коли зайшли до квартири знищеним було майже все.

– Тут все було чорне було. Страшно було за щось братися, – каже Ярослав Агеєв.

– Ми поміняли вхідні двері, міжкімнатні двері, поклеїли шпалери. Хлопці  ставлять плитку в ванній та туалеті, – продовжує волонтерка Тетяна Титович.

 

На черзі оновлення кімнати, де ночуватиме Максимко з бабусею.  Нині волонтери шукають майстрів, які б могли впоратися з таким об’ємом роботи. Працівники тут часто міняються. Бо всі працюють задарма.

 

– Ми раніше ніколи не були знайомі з Максимком чи його сім’єю. Просто ця історія не залишила нас байдужими. Допомагати приходять різні люди. Був батько п’яти дітей, який залишав все і після роботи йшов до нас. Приходила мама з немовлям на руках. Вона не могла робити щось фізично, але принесла кавун, аби нам тут було відрадніше працювати. Таких історій багато. Бо кожен на цих кілька тижнів забув про власні сім’ю. ми просто мусимо зробити цю роботу, – розповідає волонтерка Тетяна Титович.

 

До приїзду Максимка ще потрібно придбати газову плиту на пральну машинку. Волонтери сподіваються на допомогу небайдужих, бо подбати про хлопчика більше нікому.

 

Також волонтери збирають гроші на матеріали для ремонту. Номер картки волонтера: 4149 4978 3282 5501-Титович Т.

 

 

Попередня стаття

У неділю тернополян запрошують на «Свято подяки» (Відео)

Наступна стаття

Діти з інвалідністю – це Ангели, які спустились з небес…

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.