З вересня почали діяти оновлені будівельні норми щодо вулиць і доріг

З 1 вересня офіційно вступили в дію оновлені державні будівельні норми щодо проектування вулиць і доріг населених пунктів — ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці та дороги населених пунктів». Норми є обов’язковими та розповсюджуються на проектування нових, реконструкцію та капітальний ремонт існуючих вулиць і доріг у містах та селах України.

 

 

Оновлені ДБН щодо проектування вулиць і доріг в населених пунктах охоплюють низку принципово важливих змін для підвищення безпеки та комфорту на дорогах. Наприклад, можливості звуження ширини смуг, завдяки чому водії підсвідомо їдуть повільніше та уважніше, обов’язкового встановлення спеціальних захисних огороджень на зупинках для убезпечення від можливого наїзду транспорту та обов’язкового облаштування острівців безпеки на нерегульованих переходах.

 

Крім цього, в оновленому ДБН введено:

— обов’язкове облаштування безбар’єрного простору у пішохідних зонах населених пунктів — понижених бордюрів, пандусів, ліфтів, спеціальних звукових сигналів тощо.

— заборону на проектування на тротуарах тимчасових автостоянок, люків та дощоприймачів, тимчасових споруд і рекламних конструкцій;

— можливість облаштування виходів з підземних переходів спеціальними розділювальними поручнями;

— обов’язкове влаштування велодоріжок та велосмуг на дорогах та інші зміни.

 

Повідомляє Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

 

підготувала Людмила Маліброда

 

Попередня стаття

Переможець конкурсу на найкращу борщівську вишиванку отримає тисячу гривень

Наступна стаття

У неділю тернополян запрошують на «Свято подяки» (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.