Глобальне потепління: Тернопільщину чекають суттєві погодні зміни

Проект “Тернопіль  time”

Теплу і сонячну погоду передбачають метеорологи у першій половині цьогорічної осені. Днями в області пройдуть дощі та грози, однак спекотна погода з Тернопільщиною поки не прощається.

Опади передбачають у західному регіоні до кінця першої декади вересня. За прогнозами Укргідрометеоцентру, місцями можливий град. Кліматологи кажуть: такі погодні умови є наслідком глобального потепління.

«Те, що відбувається з планетою Земля упродовж останніх сто років, ми називаємо глобальним потеплінням. Ми все частіше спостерігаємо розбалансовані погодні умови, тобто різкі перепади температурних показників у різні сезони. Надалі передбачається, що температурні показники будуть тільки зростати, оскільки викиди парникових газів збільшуються. Відтак ми спостерігаємо значні повені влітку, а також неймовірну кількість опадів. Часті дощі та підвищення середньодобової температури повітря – це і є основні наслідки глобального потепління. За прогнозами, ці процеси будуть поглиблюватися та погіршуватися. Зокрема південну частину України чекає підняття рівня моря, що може призвести до масових підтоплень. Підвищення рівня можливе і у водоймах західного регіону», – каже кліматолог Софія Садогурська.

Внаслідок глобальних змін клімату, справжньої зими зі снігом і морозом в Україні може і не бути, – розповідають кліматологи. Натомість почастішають дощі та зростатимуть середньодобові температурні показники.

Тим часом жителям Тернопільщини радять насолоджуватися справжньою літньою погодою. За словами метеорологів, найближчими днями можливі і грози, і спека. «У західному регіоні впродовж доби передбачається мінлива хмарність з проясненнями. Місцями можливі короткочасні дощі. Вітер південно-східний 3 – 8 метрів за секунду, часом незначні пориви вітру. Температура повітря вночі 10 – 14 градусів тепла, вдень 24 – 26 градусів вище нуля», – повідомляє Укргідрометеоцентр.

Метеорологи попереджають: цієї осені спостерігатиметься надто мінлива погода.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

Діти з інвалідністю – це Ангели, які спустились з небес…

Наступна стаття

Селяни на Тернопільщині перекрили дорогу міжнародного значення (НАЖИВО)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.