Тернополяни у Києві вимагали реформувати виборчу систему (Відео)


Тернополяни долучились до мітингу під Верховною Радою. Вимагали реформувати виборчу систему та провести вибори за відкритими списками.

 

–  Сьогодні в парламенті сидять дві найбільші політичні сили, які свого часу на майдані обіцяли, що вони проведуть виборчу реформу і дадуть можливість людям самим обирати владу, а не призначати олігархам своїх підконтрольних депутатів, – каже учасник мітингу, народний депутат України від фракції «Самопоміч» Тарас Пастух.

 

У протесті взяли участь кілька тисяч людей. Серед них – представники Тернопільського об’єднання «Самопоміч». Вони  переконані, новий Виборчий кодекс дасть змогу людям обирати достойних регіональних лідерів.

 

–   Зважаючи на виборче законодавство, виборець, симпатизуючи певній політичній силі, часто не голосує за кандидата від цієї сили на виборах, оскільки має власні зауваження до цієї людини.  Новий Виборчий кодекс дозволить йому в межах області з десяти чи скількох кандидатів вибрати саме того, кому він довіряє, – пояснює перспективи змін голова фракції «Самопоміч» у Тернопільській обласній раді Віталій Фидрин.

 

–   При таких змінах до Закону будуть пропорційно представлені політичні сили і будуть представлені регіони, міста, щоб мати можливість відстоювати інтереси кожного виборця, додає депутат фракції «Самопоміч» у Тернопільській міській раді Назар Зелінка.

 

У руках мітингарі тримали плакати з написами: “Ні виборам за законами Януковича”, “Ні корупційній виборчій системі” тощо.

 

 – Сьогодні, коли ви побачите сцену, побачите прапори, ви не побачите жодного прапора діючого президента і його політичної сили, ви не побачите прапора колишнього прем’єр-міністра і його політичної сили. Сьогодні є одна політична сила, це – партія «Самопоміч», яка є в парламенті, і яка сьогодні є на вулиці, поряд зі своїми людьми, своїми виборцями. Сьогодні тут є також  політичні сили, які є поза парламентом і пам’ятають ті обіцянки, які давали політики. Сьогодні разом ми об’єдналися, аби змусити ще цю Верховну Раду і ще цього президента виконати свої обіцянки, зазначив , народний депутат Тарас Пастух.

 

Питання про реформування виборчої системи Верховна Рада не внесла до порядку денного. Та в «Самопомочі» наполягають – мажоритарна система має припинити своє існування.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Попередня стаття

На Борщівщині зникла безвісти 83-річна бабуся

Наступна стаття

Неподалік Підволочиська водій на швидкості в’їхав в електроопору

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.