Тернополянин, який сконструював «бульборобот», хоче, аби він сам збирав урожай (Відео)


Коли для одних селян робота на городі важка праця, інші – насолоджують процесом. Петро Головатий з Тернопільщини змайстрував робота, який допомагає йому збирати та возити урожай. Свій винахід чоловік називає забаганкою тещі. Каже та попросила зятя допомогти по господарству, а він, аби полегшити роботу, сконструював «Agro drone».

 

– Керуєш, як іграшкою. Тільки вона велика і може робити щось важке, – винахідник Петро Головатий.

 

Всі пристроїпан Петро творить у гаражі. Хобі з’явилося кілька років тому. Першим змайстрував трактора. Але той був недосконалим, бо дуже сильно гудів.

 

– Електрика – за нею майбутнє. Це є велика сила. Не треба газувати, а просто на кнопку натиснув і маєш результат,  – продовжує чоловік.  

 

Агродрон заряджається від звичайної розетки. Заряду вистачає на 2 дні. Розганяється робот до 7 кілометрів на годину та може перевозити понад 150 кілограмів вантажу. Нині робот допомагає збирати картоплю. Дорогою на город  агро-винахід збирає десятки зацікавлених поглядів. Сусіди зізнаються: з радістю б проміняли старі трактори на таке чудо техніки.

 

– Добре, що таких роботів створює наша молодь і сама працює на них, – мешканка села Драганівка Ганна.

 

Вже до наступного року Петро планує сконструювати робот, який вже сам збиратиме та сортуватиме врожай.

Попередня стаття

У Тернополі лікарі борються за життя батька двох маленьких хлопчиків. Потрібна допомога

Наступна стаття

«Доки війна – доти можуть бути», – тернополяни про терористичні акти (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.