Неподалік Тернополя затримали чоловіків, які незаконно зливали нечистоти (Відео)

15 вересня близько 00:10 години неподалік Тернополя представники громадської організації Протидія корупції та моніторинг екології “Скеля” викрили «ділків», які незаконно зливали рідкі побутові відходи. Чоловіки припаркували вантажівку з бочкою біля села Мишковичі і підвели зливну трубу для нечистот у меліоративний канал.

 

Проблема незаконного зливу нечистот та відходів довкола Тернополя набирає усе більшого значення, – пише ГО Протидія корупції та моніторинг екології “Скеля”. Ні для кого не секрет, що величезна кількість домашніх господарств у містечках і селах, де відсутня централізована каналізація та очисні споруди, користуються послугами різноманітних «приватників», які за відповідну плату за допомогою машин-бочок здійснюють відкачку нечистот із септиків та вигрібних ям. В подальшому ці відходи та нечистоти зливають на полях, у лісах, будь-де, аби не платити водоканалам за злив у їхні мережі. Чим завдають істотної шкоди навколишньому середовищу, нищать природу та створюють небезпеку для здоров’я інших людей, – йдеться у повідомленні.

 

Працюють такі «приватники» подекуди взагалі без будь-яких документів на таку діяльність, не сплачують жодних податків до місцевих бюджетів та не дотримуються жодних правил щодо видалення відходів. Проте збитки, які вони завдають довкіллю в результаті незаконного зливу нечистот та відходів, можуть вимірюватися сотнями тисяч гривень.

 

В результаті незаконного зливу нечистот було написане звернення у Тернопільське відділення Національної поліції Тернопільського відділу ГУНП та Державна екологічна інспекція у Тернопільській області з проханням притягнути винних осіб до відповідальності. У діях порушників містяться ознаки правопорушення, відповідальність, за яке передбачена ст..52 КУПАП «Псування і забруднення сільськогосподарських та інших земель».

 

підготувала Людмила Маліброда

Фото Андрій Об’єщик

Попередня стаття

У Тернополі розшукують водійку, яка втекла з місця ДТП (Відео +18)

Наступна стаття

На Тернопільщині за швидке оформлення паспортів чиновниця вимагала тисячу гривень хабара

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.