Чортківчани протестують проти встановлення громадської вбиральні (Відео)

У Чорткові жителі протестують проти встановлення громадської вбиральні, адже для цього потрібно зрізати дерева. Не влаштовує людей й місце її розташування – у Центрі міста. Зокрема, не бажають бачити споруду під своїми вікнами працівники прилеглих до цієї ділянки офісів. Громадські активісти стверджують, що Виконком, який прийняв рішення про встановлення громадської вбиральні, не запитував думки у місцевих жителів. Також, вони кажуть, що це є порушенням санітарних норм.

 

– Громадяни міста Чорткова, які працюють та ведуть господарську діяльність на прилеглій до конфліктної діляннки території, обурюються проти одіозного місця виділеного нашою владою під ГРОМАДСЬКУ ВБИРАЛЬНЮ із незаконним вирубуванням дерев та порушенням санітарних норм розміщення цієї споруди, – йдеться у повідомленні ГО “Альтертнатива-Чортків”.

 

Що ж стосується позиції людей щодо встановлення громадської вбиральні, то у коментарях під постом їхні думки розділилися на тих, хто “за” і тих, хто “проти”.

– Це те саме-що посеред кухні,поставити унітаз!!! Як нема розуму,то вже і не буде!!!, – написала у своєму коментарі Yulia Samila.

 

– Та нє, краще сховати туалет десь далеко в кущах, шоб його ніколи ніхто не знайшов
Біля церкви зле, парафіяни певно не пісяють
За сто метрів від Шевченка зле, бо як так можна??? А на святкування Шевченківських днів на площу приходить скільки цих фейсбучних крикунів?? Альо, де ви всі, патріоти??? 
Громадський туалет такого формату має стояти в місці, де БУДЬ-ЯКИЙ турист, приїхавши в Чортків, побачив його і зміг зробити своі справи. А не бігати як обшпарений по кущах!
Не було інтернету – не було біди. А тепер всі знають як керувати країною, шкода що всі або таксисти, або офіціанти, – висловив свою думку з приводу цієї дискусії у коментарях під постом Taras Zaiats.

 

Деякі громадяни пропонують встановити громадську вбиральню в іншому місці.

 

– На мою думку саме краще поставити там де зара спортивний майданчик коло районної ради (він так занедбаний і крім людей які пють пиво і курять я там майже не бачив), – написав Роман Заболотний. 

 

Нагадаємо, Чортківський комбінат комунальних підприємств 11 червня підписав договір з ТОВ «Проф-Стейт» на поставку готової модульної громадської вбиральні у Чортків за 649 тисяч гривень.

 

Модульна громадська вбиральня – металева, антивандальна та утеплена. Вона складатиється з двох кабін, пристосованих для людей з інвалідністю та батьків з дітьми. Кожна кабіна міститиме туалет, умивальник, дзеркало, пеленальний столик та електросушку для рук.

 

У надзвичайних випадках відвідувачі зможуть зв’язатися з диспетчером за допомогою тривожної кнопки. Заплатити за користування можна буде за допомогою купюроприймача.

 

Людмила Маліброда

Попередня стаття

У Тернополі відкриють школу, де навчають досягати успіху у соцмережах

Наступна стаття

У Тернополі впіймали п’яного водія з підробленими документами

One Comment

    Avatar
  • цікаві люди. поки нема куди йти – скаржаться, а як сильно притисне то йдуть в кущі. нє щоб цивілізовано.

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.