На Тернопільщині похресниця Ванги ошукала людей майже на мільйон

Майже мільйон гривень втратили жителі Тернопільщини, довірившись жінці, яка називала себе похресницею Ванги. Люди приносили шахрайці цінні речі, щоб відмолити. Потім жінка зникала разом з цінностями.

 

” Анна Марія – спадкова ясновидиця з Болгарії, похресниця пані Ванги, яка володіє божественним даром та належить до золотої п’ятірки майстрів Болгарії та країн СНД”. Оголошення під такою назвою впродовж кількох місяців з’являлося в Тернопільських друкованих виданнях. Цілителька заявляла, що допомагає в сімейних питаннях, позбавляє від бідності й самотності, привертає успіх та удачу, лікує важкі хвороби, а також позбавляє від алкоголізму як при особистих зустрічах, так і по фото”, – йдеться в повідомленні, яке розміщувалося у ЗМІ.

 

Жінка приймала людей у квартирі, яку орендувала у Тернополі. До неї за допомогою почали звертатися жителі міста та області. Однак через деякий час люди зрозуміли, що жінка – не ясновидиця, а шахрайка.

 

Ворожка усім розповідала, що грошей за власні послуги не бере, але усі нещастя в родині – від грошей та коштовностей. Аби зло минуло людину, потрібно принести цінні речі, щоб вона їх відмолила, а потім чистими повернула власнику. Люди так і робили. Хто приносив по тисячі доларів, хто десять тисяч американських купюр. Несли золото та цінні речі”, – розповіли в поліції.

 

Однак, коли клієнти повернулися, аби забрати відмолені гроші та коштовності, жінки у квартирі вже не було. Її мобільний телефон також не відповідав. За попередніми даними, жертвами ворожки стало дев’ять жителів Тернополя та області. Загальна сума збитків – майже мільйон гривень. За словами начальника сектору розкриття майнових злочинів в державному секторі та шахрайства в державному розшуку Віктора Демчана, є й такі, хто заяву до поліції не писав.

 

Під час перевірки свідоцтва та даних, розміщених в оголошеннях стало відомо, що вони фіктивні. Справжнє ім’я аферистки – Малік Габріела. З’ясувалося, що вона уродженка Молдови 1977 року народження. Нині поліція розшукує зловмисницю. Повідомляє Досьє102.

 

підготувала Людмила Маліброда

Попередня стаття

У Тернополі ліквідували стихійне сміттєзвалище, на яке скаржилися жителі

Наступна стаття

На Борщівщині син пограбував та побив рідну матір

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.