У Тернополі ліквідували стихійне сміттєзвалище, на яке скаржилися жителі

У Тернополі на вулиці Вояків дивізії “Галичина” сьогодні ліквідували стихійне сміттєзвалище, на яке численно у соцмережах скаржилися місцеві жителі. Непотріб і хлам привозили невідомі, а згодом хтось ще й підпалив сміттєві баки.

 

Впродовж двох тижнів з контейнерів на вулиці Вояків Дивізії «Галичина» вивезли чотири повні машини «негабаритки». На їхню думку, хтось розбирає старий будинок чи сарай в Старому Парку і вивозить сюди відходи. Адже серед сміття – вікна, двері, крокви, мішки з цементом та цеглою та інше будівельне сміття, – йдеться на сайті КП “Тернопільміськтеплокомуненерго”.

 

За їхньою інформацією, на це звалище відходи зносять чи не всі жителі приватного сектору. Це – і обрізане гілля, і городина, і звичайне хатнє сміття. Контейнери розраховані лише на тих жителів, які живуть у багатоповерхівках і мають укладені угоди з перевізником та оплачують за цю послугу.

 

На сайті КП “Тернопільміськтеплокомуненерго” зазначають, що зафіксовані випадки, коли просто проїжджають повз машини із прилеглих сіл і викидають сюди пакети з сміттям. Днями навіть дійшло до бійки, бо жителі одного з будинків впіймали такого безсовісного водія. Неодноразово блокували такі транспортні засоби. Проте довести вину водія і те, що він викинув сміття – складно. Часто відходи сюди вивозять ті хто подає оголошення «вивезу будівельне сміття». На Малашівецьке сміттєзвалище приватні машини не пускають, тому «бізнесмени» собі знайшли «точку» у самому центрі Тернополя.

 

Впродовж завтрашнього дня знову вивезуть всі відходи з вулиці Вояків дивізії “Галичина”, однак чистота біля контейнерів буде тимчасовою – на день чи два, – переконані комунальники.

 

Аби припинити таке свавілля, людям радять фотографувати не саме сміття, а транспортні засоби та їх номерні знаки, на яких його привозять.  Також слід повідомляти про ці порушення у поліцію та інформувати УЖКГ та міську раду.

 

підготувала Людмила Маліброда

Попередня стаття

У Тернополі впіймали п’яного водія з підробленими документами

Наступна стаття

На Тернопільщині похресниця Ванги ошукала людей майже на мільйон

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.