На Тернопільщині зафіксували другий випадок малярії

На Тернопільщині зареєстрували два випадки завізної малярії. Останній зафіксували у студенти місцевого ВНЗ. Дівчина родом з Нігерії. Два року тому разом з чоловіком приїхала до Тернополя на навчання. Сьогодні подружжя чекає на дитину. Як дівчина захворіла на малярію – не знає.

 

Додамо, за даними ВООЗ, малярія продовжує загрожувати 40% населення світу. Щорічно малярією хворіє більш 500 мільйонів людей, а більш одного мільйона помирає від цієї хвороби. Як пише Центр новин ООН, що дві хвилини через малярію помирає одна дитина. Найважчий тягар малярії лежить на країнах Африки на південь від Сахари, але хвороба також вражає людей в Азії, Латинській Америці, Близькому Сході, країнах Європи.

 

Проте сьогодні виникають ризики виникнення та поширення місцевої малярії на території Тернопільщини. Фахівці кажуть, для цього є всі передумови.

 

– Маємо наявність і стабільну чисельність переносників збудників малярії – комарі виду Anopheles maculipennis. Більше 30% водоймищ є анофелогенними, тобто придатними для розвитку таких комарів.

Також реєструються завізні випадки малярії. Щорічно неблагополучні з малярії країни відвідує 6-8 тисяч громадян області та на Тернопільщину прибувають громадяни з ендемічних країн. Відтак епідситуація з малярії в області залишається нестійкою, – каже завідувач паразитологічної лабораторії Олена Авсюкевич.

Попередня стаття

У центрі Тернополя висадили дерева під колір бруківки

Наступна стаття

На БАМі у ДТП зіткнулись іномарки: двох людей госпіталізували (Фото)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.