Італійська Верона позбавила Президента України звання почесного громадянина міста

Міська влада міста Верона в Італії проголосувала за позбавлення Президента України Петра Порошенка звання почесного громадянина міста. Про це повідомляє ТСН з посиланням на італійське агентство  ANSA. Рішення підтримали 28 депутатів міської ради, четверо – проголосували проти.

 

“Попередня муніципальна адміністрація поспішно і поверхово присвоїла почесне громадянство міста Верона Президенту України Петру Порошенку”, – йдеться в рішенні.

 

Також у Вероні стверджують, що заслуги Порошенка у поверненні картин були спірними, а розслідування щодо пошуку творів мистецтва було здійснено місцевою владою,  Крім того, присвоєння звання викликало значні сумніви та розбіжності як на політичному рівні, так і серед громадськості Верони через відсутність реальної дискусії щодо надання почесного звання”. Йдеться в ухвалному веронськими депутатами документі, – повідомляє сайт ТСН.

 

Нагадаємо, звання почесного громадянина Верни президент України Петро Порошенко отримав після того, як Україна передала Італії викрадену з музею Верони колекцію із 17 картин, яку знайшли на Одещині. Загальна вартість знайдених робіт – понад 16 мільйонів євро.

 

підготувала Людмила Маліброда

Попередня стаття

У Тернополі вшанували День народження оперної співачки Соломії Крушельницької

Наступна стаття

У Тернополі зупинилися всі тролейбуси. Немає струму (Фото)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.