У Тернополі страхова компанія сплатить людині з інвалідністю матеріальні збитки

На фото з соцмереж – потерпілий Андрій Ф. на своєму трициклі “Ямаха”

У Тернополі страхова компанія сплатить людині з інвалідністю майже 50 тисяч гривень. Суд встановив, що у червні 2017 року Андрій Ф. звернувся з позовом до суду, оскільки внаслідок спричиненою Андрієм Я. ДТП його мотоцикл “Ямаха” зазнав значних пошкоджень. Потерпілий є особою з особливими потребами — інвалідом І групи, а вказаний мотоцикл (трицикл) спеціально пристосований для нього.

 

Рішенням Тернопільського міськрайонного суду від 5 квітня 2018 року зі cтрахової компанії “N” на користь Андрія Ф. стягнуто 45 тисяч 709 гривень заподіяних матеріальних збитків та 8 тисяч гривень завданої моральної шкоди з винуватця ДТП Андрія Я.

 

Не погоджуючись із даним рішенням, страхова компанія “N” подала апеляцію.  Мовляв, позивач почав ремонтувати пошкоджений мотоцикл “Yamaxa”, не дочекавшись огляду представником страховика, що унеможливило визначення розміру матеріальних збитків. Відтак йому відмовили у виплаті страхівки.

 

У суді Андрій Ф. пояснив, що дійсно почав розбирати пошкоджений транспортний засіб, але не ремонтував, а лише пошпаклював крило, не відновлюючи при цьому пошкоджених деталей, що підтверджується фотографіями, тому представник страхової компанії при огляді мотоцикла мав можливість визначити реальну вартість витрат на його ремонт.

 

Крім того, відповідно до матеріалів справи, 3 лютого 2017 року за заявою Андрія Ф. судовим експертом складено експертний висновок, згідно з яким виявлені пошкодження належать до отриманих внаслідок ДТП. Вартість завданих позивачу матеріальних збитків становить 45 тисяч 709 гривень.

 

Таким чином, вирішуючи спір, суд першої інстанції виходив з того, що хоча позивач і розпочав ремонт мотоцикла, представник страхової компанії мав можливість визначити розмір заподіяної внаслідок ДТП шкоди.

 

Розглянувши справу, колегія суддів Апеляційного суду Тернопільської області відмовила страховій компанії у задоволенні апеляційної скарги. Прес-служба Апеляційного суду Тернопільської області.

На фото з соцмереж – потерпілий Андрій Ф. на своєму трициклі “Ямаха”
Попередня стаття

Житель Теребовлянщини вирощував на городі коноплі

Наступна стаття

У Тернополі збирають кошти на реабілітацію чотирьох дітей з інвалідністю (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.