Тернопільську службу автодоріг обшукують силовики

Від ранку силовики проводять обшуки в 15 областях. Синхронно перевіряють Служби автомобільних доріг.

 

Сьогодні столична прокуратура оголосила підозру першому заступнику начальника Служби автомобільних доріг у Київській області. Для виявлення та документування обставин вчинення кримінального правопорушення тривають санкціоновані обшуки в Службах автомобільних доріг Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Івано-Франківської, Луганської, Львівської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької, Черкаської та Чернігівської областей, – йдеться на сторінці прокуратури міста Києва у Фейсбук.

 

Заступнику  керівника Каївської САД повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинила мільйонні збитки державі.

 

У ході слідства, що проводиться спільно зі слідчим управлінням ГУ Нацполіції у місті Києві та за оперативного супроводження СБУ, встановлено, що вказаний посадовець, діючи від імені Служби автомобільних доріг у Київській області, провів фінансово незабезпечені тендери на виконання будівельних робіт, а також підписав акти про їх виконання, завідомо знаючи про неможливість їх оплати через відсутність коштів на рахунках Служби автомобільних доріг в Київській області.

 

Завдяки штучно створеній заборгованості, підрядні організації у подальшому через суд стягнули з Служби автомобільних доріг інфляційні втрати та 3% річних на суму понад 4 млн гривень, завдавши збитки державному бюджету на зазначену суму.

 

За результатами слідства, першому заступнику начальника Служби автомобільних доріг у Київській області оголошено підозру за ч.2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що призвела до тяжких наслідків). Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

 

Крім того, в межах розслідування аналогічні факти списання державних коштів зі Служби автомобільних доріг виявлено у ще 15 областях України. За попередніми даними, сума збитків, нанесених державі, складає понад 224 млн. грн.

Попередня стаття

На «Святі файних мрій» пригощали рекордним 60-кілограмовим медівником (Відео)

Наступна стаття

Пам’ять відомого тернопільського поета В. Ярмуша дочка відзначить кліпом (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.