Восени до війська відправлять понад півтисячі юнаків з Тернопільщини

фото з вільних джерел

 

фото з вільних джерел

Ternopiltime

Осінній призов розпочався на Тернопільщині. Загалом українське військо потребує до вісімнадцяти тисяч призовників. З Тернопільщини до армії відправлять 550 юнаків.

Служитимуть призовники з Тернопільщини переважно на території Західного регіону, – запевняє  заступник комісара обласного військкомату Петро Сирко. До зони бойових дій їх в жодному випадку не відправлятимуть.

«По вій території України є потреба у  17 960 призовниках. Вони служитимуть у Національній гвардії, Збройних силах, Держприкордонній службі, Державній службі транспорту. З Тернопільщини на походження комісії покличуть понад 21 тисячу юнаків. Однак на службу відправлять 550 осіб. Це 2,6% від цієї кількості хлопців, яких попросять прийти до військкоматів. Призиву підлягають юнаки від 18-ти до 27-ми років, які придатні за станом здоров’я і не мають права на відстрочку щодо звільнення за тих чи інших обставин. Відправці підлягають юнаки, яким на день відправки виповниться від 20 до 27 років», – розповідає заступник військового комісара Петро Сирко.

Цьогорічний осінній призив триватиме на місяць довше. За три місяці до лав військової служби України покличуть на 4000 юнаків більше, ніж минулого призову. «Відстрочки від призиву можуть бути надані за сімейними обставинами, за станом здоров’я, для продовження професійної діяльності. Окрема категорія осіб буде звільнена на строкову військову службу. Звільненими будуть особи, яких комісія визнає непридатними до військової служби; рідні загиблих під час виконання військового обов’язку, призовники, які пройшли службу у військовому резерві, призовники, яких засуджено до місць позбавлення волі, призовники, яким після закінчення вищих навчальних закладів присвоєно військові спеціальні звання», – додає пан Сирко.

В обласному військкоматі наголошують: за ухиляння від служби передбачена кримінальна відповідальність.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

Відомі українські спікери надихали тернополянок на любов і повагу до себе (Фото)

Наступна стаття

Без цензури. У Тернополі водій маршрутки облаяв пасажирку, яка попросила квиток

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.