На Тернопільщині на кір захворіли понад півтори тисячі людей

З початку року на кір в Україні захворіли 31 тисяча 954 людини. З них – 12 тисяч 874 дорослих і 19 тисяч 080 дітей. Однією з областею, де найбільше фіксують випадків захворювання на цю недугу, й надалі залишається Тернопільщина. За 9 місяців у краї захворіли 1 тисяча 773 людини. З них – 666 дорослих людини і 1 тисяча 107 – діти.

 

Значну кількість хворих на кір також реєструють у Львівській, Закарпатській, Івано-Франківській, Одеській областях та у місті Києві. Цього тижня на Львівщині від ускладнень кору померла 3-річна дитина, яка не була вакцинована. Всього з початку року від ускладнень кору померло чотирнадцять людей: 10 дітей і 4 дорослих.

 

Для вироблення колективного імунітету необхідно, щоб рівень вакцинації досягав 95-98%, тож іще раз звертаємо увагу батьків: якщо вашій дитині скоро виповниться 1 рік або 6 років, їй необхідно зробити щеплення відповідно до календаря. Якщо ж дитина пропустила першу чи другу дози вакцини КПК за графіком, або ви не пам’ятаєте, коли і які щеплення ви робили дитині, зверніться до медичного закладу, щоб якнайшвидше отримати безоплатне щеплення. Тепер зробити безоплатне щеплення КПК та надолужити пропущені дози вакцини можна усім дітям до 18 років. Довідка для батьків щодо небезпеки кору та інформація щодо вакцинації проти кору –тут. Повідомляє МОЗ України.

 

підготувала Людмила Маліброда

Попередня стаття

Сьогодні у Тернополі лунатимуть сирени тривоги

Наступна стаття

На Тернопільщині працівник викрав з агропідприємства птицю та корм

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.