Субсидії по-новому: подати документи тернополянам потрібно до 20 жовтня (Відео)

Невдовзі розпочнеться опалювальний період. Минулого року субсидії у Тернополі отримували 49 тисяч сімей, цьогоріч – майже 9 тисяч.  За чотири дні жовтня із заявами на призначення житлових субсидій в управління соціального захисту звернулися 900 тернополян. Субсидія призначатиметься з місяця звернення. Якщо люди подали документи у жовтні, то будуть отримувати їх з жовтня, якщо у листопаді, то тоді з листопада. Документи бажано подати максимально до 20 жовтня, – розповів у прямому ефірі МедіаТОРа начальник управління соціальної політики ТМР Володимир Сулима.

 

Звернутися в управління соціальної політики мають тернополяни, у яких:

– відбулися зміни у складі сімей – реєстрація особи, виписка, прописка, розлучення і т.д.

– якщо була здійснена покупка чи отримано спадок раніше, але вже пройшло 12 місяців.

– а також інші випадки, передбачені законодавством.

 

Не потрібно звертатися до працівників соцслужб із заявою на призначення субсидії:

– сім’ям, які отримували субсидії у літній період,  їм перерахують автоматично.

– сім’ям, які звернулися із заявою про призначення субсидії після 1 травня 2018 року і їм не вийшла субсидія. Їхні дані є в управління соціального захисту, які опрацюють автоматично.

 

Якщо у складі домогосподарства є особа працездатного віку, яка немає доходу або отримує дохід менший мінімального соціального доходу, чи не сплатила єдиного соціального внеску – така сім’я не має права на отримання субсидій. Проте і тут є винятки – у разі захворювання особи працездатного віку, що підтверджується  довідкою з медичної установи. Також є й інші нюанси, які може розглянути комісіяі тільки після цього прийняти рішення про призначення субсидії чи відмову.

 

Якщо сім’я придбала авто у кредит і перший внесок перевищував 50 тисяч гривень – сім’я не має права на субсидій. Проте були випадки, коли і у цій ситуації комісія призначала позитивне рішення щодо призначення субсидій.

 

У випадку спадкування чи набуття права власності в інший спосіб – домогосподарство не має права на субсидії. Проте люди можуть звернутися в управління соціальної політики для того, щоб їхній випадок розглянула комісія – це можливо.

 

Якщо у помешканні є особи, які зареєстровані, але не проживають, то таких людей, аби отримати субсидію, потрібно виключити зі складу сім’ї. Проте це не стосується чоловіка і дружини – у цьому випадку позитивного рішення щодо субсидій бути не може.

 

Якщо ж подружжя розлучилося, а чоловік, наприклад, проживає за тією ж адресою, що і дружина і вони між собою конфліктують, то комісія може виключити батька зі складу сім’ї. Але це за умови, що подружжя розлучилося. Якщо ні – то комісія у цьому випадку нічого зробити не може.

 

Якщо люди проживають у помешканні без реєстрації, то вони також можуть отримати субсидії. Для цього потрібно надати договір оренди житла.

 

Якщо хтось із членів родини перебуває закордоном понад 60 днів – права на субсидії немає. Комісія вносила пропозиції щодо зміни цього положення, адже іноді пенсіонери поняття не мають, де, наприклад, перебуває внук, який зареєстрований у її помешканні. Проте, тут без змін – права на субсидію такі сім’ї не мають.

 

Людмила Маліброда

 

 

 

 

 

 

Попередня стаття

У Тернополі втричі зменшиться кількість субсидій (НАЖИВО)

Наступна стаття

ДТП поблизу Тернополя: через перевищення швидкості постраждали дві людини

One Comment

    Avatar
  • Особливо дико звучить ось це:
    Якщо у помешканні є особи, які зареєстровані, але не проживають, то таких людей, аби отримати субсидію, потрібно виключити зі складу сім’ї.

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.