Почаївська лавра вбачає загрозу в наданні Україні томосу і гуртує прихожан (Відео)

Почаївська лавра – найбільша православна святиня московського патріархату на Заході України. З початком війни на Сході все менше паломників навідуються до Почаєва. Нині настрої понад двохсот ченців та вірян тривожні. Їх хвилює надання Україні томосу про автокефалію. Одним із можливих способів надання автокефалії буде попереднє об’єднання православних церков України, а саме УАПЦ, УПЦ КП та частини УПЦ МП і обрання предстоятеля єдиної помісної православної церкви України.

На воротах Почаївської лаври охорона, яка пильнує відвідувачів. Журналістів пускають неохоче… Після чверть години чекань від розмови відмовляються.

– Вам треба священиків чи що, для чого вам? Передали ж, усе йде по ланцюжку, сказано вам і все. Офіційна позиція на сайті, – виправив знімальну групу Першого інтернет-телебачення Тернопільщини МедіаТОР охоронець.

Звернення митрополита Володимира «з приводу загрози і “томосу”» днями таки з’явилось на офіційному сайті Свято-Успенської Почаївської Лаври.

– «Просимо вашої підтримки, в першу чергу молитвенну, моральну і видно потрібна буде фізична ваша присутність. Тепер не 17-й рік двадцятого століття, і не розгул жовтневої революції, однак внуки Леніна – по духу, грозять розправою, а тому захистимо свою святиню», – йдеться в тексті.

Думки почаївчан щодо створення єдиної української помісної церкви розбігаються.

– Підтримую, ми ж українці. Але чи підтримають всі жителі Почаєва я б вам сказала, але я не хочу вам казати, ви самі розумієте.
– Там є предстоятелі церкви вони знають лучче за нас, а ми прості люди, нам треба йти в церкву і молитися.
– Ми є держава, у нас повинна бути єдина церква, а не окупанти тут керувати. Почаївська Лавра – це оплот московської імперії на заході України. Там є підприємство по суті, розумієте, а тут фабрики не працюють, робочих місць нема…

За словами місцевих, аби викорінити зі свідомості прихожан «русский мир», потрібні роки…

Попередня стаття

У нічному клубі Тернополя побилися дівчата

Наступна стаття

У Тернополі вчителі та лікарі йдуть до чиновників з протестами (НАЖИВО)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.