У Тернополі поменшало користувачів субсидій

TERNOPIL TIME

Тернополян позбавляють субсидій. Кількість користувачів субсидіями у цьому році зменшилася на 40 000. Людям масово відмовляють у призначенні субсидій через нові умови, запроваджені Урядом.

 

Урядовці запевняють: малозабезпечені громадяни не залишаться без субсидій. Оскільки після відмови люди можуть звернутися на комісію. Однак навіть комісія безсила перед деякими умовами, прийнятими КМУ у травні.

 

«У Тернополі на комісію звернулося понад дві з половиною тисячі сімей, щодо 1700 звернень було прийнято позитивні рішення. Міський голова дав вказівку максимально призначати субсидії, відтак ми нараховували у кожному випадку, коли дозволяли умови програми субсидій. Якщо у заявника житло, що перевищувало норму чи член родини перебував за кордоном більше 60-ти днів, або ж є особи, що не мають офіційних доходів, то субсидія поки що не може бути нарахована», – каже начальник управління соціальної політики Тернопільської міської ради Володимир Сулима.

 

Депутати Тернопільської міської ради побоюються, що жителі обласного центру не зможуть оплачувати комунальні послуги взимку за високими тарифами на енергію і без субсидій. Відтак вони звернулися до Уряду з проханням розширити повноваження у призначенні субсидій.

 

«Це буде серйозна проблема для великої кількості сімей, а також комунальних підприємств, які надають житлово-комунальні послуги. Якщо люди не зможуть здійснювати оплату за житлово-комунальні послуги, підприємства не отримають надходжень від державного бюджету, ні від споживачів. Тому питання було розглянуто на сесії у міській раді. Сесія прийняла рішення, щоб звернутися до Кабінету Міністрів України, щоб отримати дозвіл у розширенні повноважень в призначенні субсидій. Яка буде відповідь Уряду, спрогнозувати складно», – додає Володимир Сулима.

 

 

Чи візьме до уваги Уряд вимоги депутатів Тернопільської міської ради, побачимо згодом.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

В Україні видали унікальний молитвослов афонського паломника

Наступна стаття

На Зборівщині у пожежі згорів чоловік

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.