Попри протести наступного тижня у Тернополі запрацюють торф’яні котельні (Відео)


У Тернополі зводять 7 котелень на торфі, 4 запрацює вже цього опалювального сезону. У комунальному підприємстві тепломереж пояснюють:  такі котельні – вимога часу. І запевняють: мають всі дозволи на будівництво.

 

Натомість тернополяни протестують. Вже два дні люди перекривають дорогу. Мовляв такі котельні шкідливі для екології та здоров’я.

 

– Котельні знаходяться у густо населених масивах за кілька метрів від житлових будинків. Ми не будемо сидіти склавши руки, бо боремося за власне здоров’я, – каже мешканець будинку на вулиці Київська пан Ігор.

 

Та поки одні пікетують, в інших мікрорайонах міста звикають до такого сусідства. Акції називають недієвими та не готові  до них приєднуватись.

 

Долю торф’яних котелень вирішують суди. Наразі оскаржують дозвіл на зведення. Проте рішення до початку опалювального сезону не приймуть, то вже незабаром тернополяни на собі відчують усі переваги та недоліки єврокотелень.

Попередня стаття

В дитячих садочках Гусятинщини увімкнули опалення

Наступна стаття

Три вулиці Тернополя перекриті. Люди протестують проти котелень на торфі (Наживо)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.