У Чернівцях затримали банду, яка грабувала тернопільських валютників (Відео)


У Чернівцях затримали злочинну групу, яка причетна до 10 розбоїв на території п’яти регіонів України, а саме: Вінницької, Житомирської, Львівської, Тернопільської та Чернівецької областей. Зловмисники нападали та грабували людей, які займалися валютними операціями. Банду впіймали на гарячому. Під час затримання злочинці встигли завдати тілесних ушкоджень потерпілому. Лікарі надали чоловіку медичну допомогу.

 

На місці події в злочинного угрупування вилучили кастет, молоток, зброю, а також 860 тисяч гривень та 12 тисяч євро, які вони відібрали у потерпілого. Загальна сума завданих ними збитків сягає 30 мільйонів гривень. Крім того за результатами проведення обшуків вилучено речові докази, а також  п’ять автомобілів, цінності та інші предмети, здобуті злочинним шляхом.

 

Більшість із затриманих – раніше судимі за вчинення тяжких злочинів. Вони спеціалізувалися на вчиненні розбоїв у відношенні осіб, які займаються оптовим обміном валют.  Злочинна діяльність групи велася під чітким керівництвом організатора. У кожного з учасників групи були свої обов’язки. Вони поділялися на групу проведення візуального спостереження за потенційними жертвами, групу безпосередніх виконавців учинення злочинів та водіїв. У якості знаряддя вчинення розбоїв застосовувалися пістолети, молоток, кастети та балончики зі сльозогінним газом. Для вчинення злочинів, як правило, використовувалися автомобілі ввезені з-за кордону, так звані «євробляхи».

 

Готуючись до вчинення злочинів, група впродовж тривалого часу вела спостереження за потерпілими, вивчала їх маршрути пересування, режим роботи, місця зберігання готівки, для визначення найбільш оптимального місця та способу вчинення розбійного нападу. Крім того, розроблялися маршрути відходів з місця вчинення злочину.

 

12 жовтня, Корольовський районний суд Житомира, враховуючи беззаперечність доказів, обрав запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб без права внесення застави п’ятьом учасникам злочинного угрупування.  Національна поліція України.

 

підготувала Людмила Маліброда

 

Попередня стаття

У Тернополі потяг переїхав чоловіка. Допоможіть встановити особу загиблого

Наступна стаття

Тернополянин став третім українцем, якому вживили механічне серце (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.