На Тернопільщині почали штрафувати за перевищення швидкості

Проект TERNOPILTIME

Від 15-го жовтня на автошляхах України штрафують за перевищення швидкості. Вимірюють її спеціальними пристроями – радарами TruCam.

«Профілактичні бесіди щодо перевищення швидкості на дорогах – завершено, – констатують у Патрульній поліції Тернопільщини. Відтепер за порушення доведеться сплатити штраф від 255-ти гривень. «Перевищення швидкості – це причина більшості ДТП. Від 16-го жовтня до порушників застосовуватимуть штрафи. Відповідно частини 1 статті 122 КУпАП – перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більше, як на 20 км/год – означає штраф у розмірі 255 гривень. Згідно частини 3 статті 122 КУпАП – перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більше як на 50 км/год – тягне за собою накладення штрафу у розмірі 510 гривень», – наголошує заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

У поліції нагадують: у населених пунктах рух транспортних засобів дозволяється не більше ніж 50 км/год. За виконанням цього правила також стежитимуть поліцейські

Нагадаємо, тільки минулими вихідними на Тернопільщині трапилося дев’ять аварій, у яких загинуло п’ятеро людей. За інформацією поліції, у селі Смиківці 13 жовтня водій автомобіля Daewoo Lanos наїхав на пішохода, внаслідок чого  чоловік загинув на місці. ДТП зі смертельними наслідками трапилося і в селищі Товсте. У Чорткові водій автомобіля Hyundai Santa Fe наїхав на чоловіка 1941-го року народження. Постраждалого доправили до лікарні, але врятувати життя йому не вдалося. 15-го жовтня у Збаражі водій автомобіля ВАЗ-2108, перевищивши швидкість, збив малолітнього велосипедиста. Дитину з тяжкими травмами завезли в лікарню. Неподалік смт. Дружба Теребовлянського району водій Mitsubishi Pajero збив місцевого жителя, 1949 року народження. Чоловік помер у лікувальному закладі. Поблизу села Добромишль Монастириського району автомобіль збив велосипедиста. Чоловіка 1966-го року народження доправили у лікарню, де він помер.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

У Тернополі ДТП: мікроавтобус вилетів на автомобіль патрульних (Наживо)

Наступна стаття

Анатолій Гриценко відповідає на питання тернополян (НАЖИВО)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.