У Тернополі розпочали експлуатацію всіх котелень

Проект TERNOPILTIME

Відсьогодні в Тернополі запрацювали всі котельні. Відтак тепло подають централізовано до всіх осель жителів Тернополя. У разі виникнення проблем з теплопостачанням, просять повідомляти комунальному підприємству.

У Тернополі працює 41 котельня, – каже директор комунального підприємства «Тернопільміськтеплокомуненерго» Андрій Чумак. Вони відремонтовані та готові до експлуатації упродовж всього опалювального періоду. Однак загалом система теплопостачання досить зношена і застаріла, заходи модернізації не проводять через брак коштів. Відтак можуть виникати локальні аварійні ситуації.

«Заповітрення труб та аварії на теплотрасах можуть стати причиною затримки подачі тепла до осель. За функціонування усіх внутрішньобудинкових мереж відповідають обслуговуючі підприємства, тому у випадку виникнення будь-яких проблем із опаленням у житловому фонді міста, тернополянам слід звертатися до відповідного обслуговуючого підприємства. Також, у випадку будь-яких проблем з опаленням у житловому фонді варто звертатися на гарячу телефонну лінію міської ради 15-80», – інформує міська рада.

У Тернополі опалення подали також до усіх комунальних установ міста. Деякі дитячі садки і лікувальні заклади опалюються від середини жовтня, – каже Андрій Чумак. «Теплоносій подається до усіх об’єктів, які є нашими споживачами. Наразі в експлуатації котелень проблем немає. А на об’єктах з індивідуальними тепловими пунктами, теплопостачання регулюється автономно. В майбутньому ми плануємо, щоб ІТП були встановлені у кожному будинку. Тоді ніхто не буде прив’язаний до конкретної дати опалювального періоду, а регулюватимуть теплопостачання залежно від погодних умов».

До слова, уже прийнято рішення про зростання тарифів на послуги теплопостачання. Через зростання вартості природного газу на 23%, підвищення тарифів уникнути неможливо, – кажуть у «Тернопільміськтеплокомуненерго». Відтак з першого листопада тернополянам доведеться платити за тепло більше. «Зростуть ціни з 1-го листопада. Тариф на теплову енергію становитиме 1 456,31 грн/Гкал (без ПДВ). Рішення прийнято від 22-го жовтня 2018-го року», – повідомляє КП «Тернопільміськтеплокомуненерго».

Вікторія Неборак

 

Попередня стаття

Трeтина учнів Почаївської школи не хочуть манної каші з хлібом на обід (Відео)

Наступна стаття

В Італії побитий українець розшукує дружину-тернополянку

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.